Hudáček poslúcha Šatana, namiesto rohov chodí pred bránku

Miroslav Šatan (vpravo) a Libor Hudáček (vľavo).
Miroslav Šatan (vpravo) a Libor Hudáček (vľavo). (Autor: SITA)
TASR|16. jan 2014 o 13:33

Šarky mi už pomaly každý zápas hovorí, aby som sa nemotal po rohoch, ale aby som išiel pred bránku, povedal Hudáček.

BRATISLAVA. Neskorý vstup do sezóny možno nepoškodil iba samotnému Miroslavovi Šatanovi. Minimálne štatistiky vcelku jasne hovoria, že trojmesačnou absenciou charizmatického slovenského hokejistu trpel okrem celého tímu Slovana Bratislava najmä Libor Hudáček.

V utorok dal po vtipnej spolupráci so svojím spoluhráčom víťazný gól, ktorý v KHL znamenal v roku 2014 prvý trojbodový zápis.

Spolupráca Šatan - Hudáček znova ožila

Vydreté víťazstvo 3:2 nad nepríjemným Chabarovskom za zrodilo v 48. minúte. Šatan si v útočnom pásme po voľný puk nakorčuľoval na ľavú stranu k modrej čiare, zdvihol hlavu, bleskurýchlo zhodnotil situáciu a nahodil ho cez dvoch protihráčov pred bránku.

Tam už čakala čepeľ Hudáčkovej hokejky a nasledoval gólový teč ako z metodickej príručky. "Dúfam, že tento gól ešte nie je najcennejší, ale je určite víťazný, takže nás teší. Tréner povedal, že jeden musí byť pred bránkou, tak som sa tam postavil a tečoval," povedal Hudáček.

V šiestich zápasoch v novom roku má Šatan bilanciu 4+2, Hudáček 2+1. Prvý druhému oba góly pripravil, žiadne formálne asistencie, ale priamky s hlavou hore.

"Šarky mi už pomaly každý zápas hovorí, aby som sa nemotal po rohoch, ale aby som išiel pred bránku. Počúvol som ho a vyšlo to. Hráme spolu v útoku, viac si verím, od trénera mám viac času na ľade," povedal Hudáček.

Do Soči idú traja útočníci

Do Soči získali nomináciu traja útočníci Slovana, ktorí v 6 zápasoch ani raz neskórovali a nazbierali spolu len dve asistencie.

Šatan, ktorého absencia v olympijskej nominácii vyvolala kontroverzné nálady, dal sám tretinu novoročných gólov.

So sezónnym bodovým priemerom na zápas je iba o čosi lepší Michel Miklík, Šatan má ale vyšší priemer ako Milan Bartovič a oveľa vyšší ako Peter Ölvecký.

Napríklad Šatan dal v 13 zápasoch 6 gólov a Ölvecký v 40 dueloch len tri. Okrem trojice útočníkov je na ZOH zo Slovana nominovaný aj obranca Sersen.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Hudáček poslúcha Šatana, namiesto rohov chodí pred bránku