Hrbatý v domácej extralige v Trnave zdolal Becka

SITA|6. máj 2009 o 16:22

V rámci stredajšieho stretnutia semifinále slovenskej extraligy družstiev tenistov v Trnave zdolal hosťujúci Dominik Hrbatý v drese obhajcu titulu Slovana Bratislava domáceho zástupcu ...

TRNAVA. V rámci stredajšieho stretnutia semifinále slovenskej extraligy družstiev tenistov v Trnave zdolal hosťujúci Dominik Hrbatý v drese obhajcu titulu Slovana Bratislava domáceho zástupcu Karola Becka v dueli bývalej a terajšej jednotky domáceho rebríčka tesne 6:7 (7), 6:3, 6:2. "Belasí" vedú po dvojhrách 3:2, takže z dvoch štvorhier potrebujú aspoň bod na postup do piatkového finále.

V stretnutí lídrov oboch tímov Čech Jiří Vaněk hrajúci za TC Slávia Trnava zvíťazil nad slovanistickým Ukrajincom Sergijom Stachovským 6:2, 6:4.

"Z Belehradu som prišiel domov o jednej v noci, išiel som spať o druhej a vstával o ôsmej. Nečudo, že v prvom sete som mal nohy ako z olova," povedal D. Hrbatý pre agentúru SITA a dodal: "Chalani mi dali čokoládu, nejako tá únava postupne zo mňa opadla a začal som hrať agresívnejšie. Pred približne 50 divákmi bolo cítiť, že ide o prestíž, bolo sa na čo pozerať. Karol ma chcel poraziť a dokázať, že je lepší ako ja, hoci tento povrch nie je jeho. Bojoval o každú loptu a v živote som ho nevidel hrať na antuke takto vynikajúco. Ani v časoch, keď bol vo štvrtej desiatke svetového renkingu. Bol to naozaj veľmi pekný zápas dvoch momentálne najlepších slovenských tenistov. Tí, čo sa pozerali, museli byť spokojní."

Hrbatý v utorok na turnaji ATP v srbskom Belehrade absolvoval finále kvalifikácie i 1. kolo hlavnej súťaže a odohral 6 setov. Končil približne o 18.00 h.

Niekdajší 12. hráč počítačového poradia ATP Hrbatý dosiaľ absolvoval v slovenskej extralige družstiev v singli i debli presne 52 zápasov a má bilanciu 47:5. Už 13 rokov nenašiel vo dvojhre premožiteľa. V singli naposledy - ešte ako 18-ročný - podľahol Branislavovi Gálikovi v roku 1996 (vo štvorhre prehral v roku 2004). V najvyššej domácej súťaži tímov debutoval ako 16-ročný a bol pri všetkých troch doterajších úspechoch svojho materského klubu v extralige miešaných družstiev či mužov (1994, 1995 a vlani). Becka zdolal v ich jedinom doterajšom oficiálnom súboji na hlavnom profesionálnom okruhu v roku 2005 v Los Angeles 6:4, 6:1. Dvadsaťsedemročný zvolenský rodák Beck hral na Slovensku vo dvojhre po prvý raz od svojej nútenej prestávky.

Výsledky:

Dominik Hrbatý - Karol Beck 6:7 (7), 6:3, 6:2

Jiří Vaněk - Sergij Stachovskij 6:2, 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hrbatý v domácej extralige v Trnave zdolal Becka