Hráči Wheel Power nastrieľali v jednom zápase 58 gólov

SITA|24. mar 2012 o 18:36

Futbalisti amatérskeho klubu Wheel Power FC sa postarali o strelecký rekord na Britských ostrovoch, keď v nižšej ligovej súťaži zdolali tím Nova 2010 FC vysokým rozdielom 58:0.

LONDÝN.

Hráči Wheel Power už po piatich minútach vyhrávali 5:0 a po prvom polčase odchádzali do kabín s dvadsaťgólovým náskokom. Po zmene strán sa neuspokojili a pridali ešte 38 gólov.

Zaujímavosťou stretnutia bol fakt, že o takmer polovicu presných zásahov sa postarali dvaja bratia - Robbie a Stuart Bowkerovci. Dvadsaťsedemročný Robbie dal 18 gólov, jeho mladší brat Stuart pridal 10. Osem hráčov víťazov sa tešilo z hetriku.

Doterajší rekord držal vo Veľkej Británii tím Illogan, ktorý zdolal v novembri 2010 Madron FC 55:0. Nova 2010 na súboj na ihrisku v Torquay ledva zložila tím, napokon nastúpilo 9 hráčov. Nova má momentálne v tabuľke rozdiel 168 gólov medzi počtom strelených a inkasovaných.

"Už 50:0 bol veľmi vysoký rozdiel. Chceli sme to predčasne ukončiť, ale rozhodca nám povedal, že to nemôže urobiť. Zápas sa musel dohrať, inak by mu hrozil trest. Po skončení zápasu niektorí z hráčov súpera okamžite nasadli do automobilov a odišli rýchlo domov," povedal pre Daily Mail Stuart Bowker. Hostia vystrelili na domácu bránku len raz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Hráči Wheel Power nastrieľali v jednom zápase 58 gólov