Hovorkyňa Dukly poprela správy o fúzii s Podbrezovou

SITA|22. máj 2009 o 14:25

Hovorkyňa slovenského futbalového klubu FK Dukla Banská Bystrica Michaela Kováčiková v piatok pre agentúru SITA dementovala informácie internetového portálu www.bystricoviny.sk.

BANSKÁ BYSTRICA. Hovorkyňa slovenského futbalového klubu FK Dukla Banská Bystrica Michaela Kováčiková v piatok pre agentúru SITA dementovala informácie internetového portálu www.bystricoviny.sk o žiadosti majiteľa Dukly Banská Bystrica Jána Kováčika a viceprezidenta futbalového klubu ŽP Šport Podbrezová Vladimíra Sotáka o zlúčení oboch klubov.

Michaela Kováčiková dementovala informáciu tohto portálu, že v bratislavskom sídle Slovenského futbalového zväzu (SFZ) už zaevidovali žiadosť oboch zainteresovaných strán o chystanej fúzii, o ktorej sa nie iba na Horehroní, ale aj na celom Slovensku hovorí už od februára 2009.

Autori článku na spomenutom portáli tvrdia, že banskobystrická Dukla, ktorá v meste pod Urpínom pôsobí od roku 1965, sa v súčasnej podobe na corgoňligovej mape už neobjaví a nový stredoslovenský klub so silným finančným zázemím by mal svoje majstrovské zápasy v najvyššej slovenskej súťaži hrávať na štadióne v Brezne.

"Nie je to pravda. Žiadnu žiadosť sme na SFZ neposielali. Hneď po skončení súťažného ročníka Corgoň ligy 2008/2009 zorganizujeme v Banskej Bystrici tlačovú besedu, na ktorej budeme novinársku obec o všetkom informovať. V týchto dňoch sa k celej problematike nebudeme viac vyjadrovať," povedala v piatok pre agentúru SITA hovorkyňa FK Dukla.

Podľa nej až po skončení sezóny 2008/2009 sa v Banskej Bystrici začnú riešiť veci, ktoré sa v minulosti zanedbali. "Na tlačovej besede budeme hovoriť o všetkom, čo je spojené s futbalom v našom meste. V tomto období sa v Banskej Bystrici totiž nerozhoduje iba o Corgoň lige na Štiavničkách, v týchto dňoch sa u nás hrá rozhodujúca partia o ďalší osud celého banskobystrického futbalu vo všeobecnosti," zdôraznila Michaela Kováčiková.

Nachádzate sa tu:
Domov