Hossove problémy s ramenom potvrdené

(Autor: TASR/AP)
TASR|23. júl 2009 o 11:24

Marián Hossa má s určitosťou zdravotné problémy s ramenom, o ich rozsahu však veľa ani manažment jeho súčasného klubu Chicago Blackhawks nevie.

CHICAGO. Slovenský hokejista Kanonier mal prísť k zraneniu počas minulosezónneho play off, ešte ako hráč finalistu bojov o Stanleyho pohár Detroitu Red Wings.

"Jastrabi" angažovali potentného krídelníka práve pre jeho zdravotnú odolnosť, teraz sa však objavil veľký otáznik, či Hossa nepôjde v šľapajách Čecha Martina Havláta. Ten mal hviezdnu formu, keď bol na ľade, veľmi často však bol pre ťažkosti mimo neho, keď za Chicago odohral kompletne z troch sezón len tú v poradí poslednú. Pred aktuálnou sa pobral za hokejovou budúcnosťou do Minnesoty.

"V tomto bode Hossu sledujeme a monitorujeme, či sa zlepšuje jeho stav. Dúfame, že tak ako to bolo už pri mnohých, rehabilitácia ho dá dokopy a bude pripravený hrať v nasledujúcej sezóne," vyjadril sa pre Chicago Tribune generálny manažér Stan Bowman, ktorý nevylúčil ani operáciu, ale považuje ju za poslednú inštanciu. "Ak musí operáciu podstúpiť, urobí to. Je to ľahšie zranenie, to je celkom dobrou správou. Musíme sa ubezpečiť, že spravíme správnu vec."

Lekárske testy vo "Windy City" podľa Bowmana odhalili nezrovnalosti s jeho ramenom, odborníci to však nepovažovali za niečo, čo by mu zabránilo v hre. "Privodil si to ešte predtým, než sa stal naším hráčom. Boli sme si toho vedomí od prvej minúty vyjadnávania s jeho agentom Richom Winterom. Lekári sa na to pozreli a odporučili, že sa na to v budúcnosti treba pozrieť bližšie, ale vyhodnotili problém, s ktorým sa dá hrať." Predtým, než sa rozhodnú o potrebe operácie, chcú dať šancu telu, aby sa s problémom vyrovnalo samo za asistencie rehabilitácie. "Musíte dať rehabilitácii čas. Samozrejme, nebudeme čakať do nekonečna. Niektorí s takýmito ťažkosťami odohrajú celú sezónu, iní nie."

O krátkodobej budúcnosti Hossu napovedia viac aj ďalšie vyšetrenia, medzi nimi aj magnetickou rezonanciou, ktoré najlepšieho strelca Red Wings v uplynulej sezóne čakajú v nasledujúcich dňoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossove problémy s ramenom potvrdené