Hossa si nechce v rozhodujúcom zápase pripustiť tlak

Mariána Hossu čaká najdôležitejší zápas kariéry.
Mariána Hossu čaká najdôležitejší zápas kariéry. (Autor: AP)
TASR|12. jún 2009 o 19:55

Slovenský hokejový krídelník Marián Hossa mal k rozhodujúcemu siedmemu duelu finále play off zámorskej NHL odlišný prístup.

DETROIT. Slovenský hokejový krídelník Marián Hossa mal k rozhodujúcemu siedmemu duelu finále play off zámorskej NHL odlišný prístup ako k zvyšným šiestim. Snažil sa najmä odhodiť všetok tlak, ktorý sa v ňom nahromadil počas série jeho Detroitu proti Pittsburghu. Hossa ako najlepší kanonier Red Wings pre posledným možným duelom sezóny stále čakal na prvý gól proti Pens, ktorých dres obliekal vo finále vyraďovačky minulého ročníka.

"Celá séria sa dopracovala do siedmeho duelu. Potrebujete sa uvoľniť, je to veľká príležitosť a veľkolepá situácia. Skúsim všetko hodiť za hlavu, mať zábavu na ľade a užiť si to. Ktovie, či sa to ešte niekedy zopakuje v mojej kariére?" položil si rečnícku otázku po poslednom tréningu pred absolútnym vyvrcholením sezóny. Hossa priznal, že vnímaný stres počas predchádzajúcich súbojov finálovej konfrontácie bol enormný. "Asi som to trochu prehnal s tým tlakom vyvíjaným na seba. Každopádne, ak neuspejeme, nebude to pre mňa stratená sezóna, veľa som sa naučil od hráčov, s ktorými som sa delil o šatňu. Som šťastný, že som mohol byť súčasťou tohto kolektívu počas ročníka," uzavrel pre Detroit News Hossa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa si nechce v rozhodujúcom zápase pripustiť tlak