Hossa je pripravený na návrat

SITA|13. mar 2009 o 10:05

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa je pripravený vrátiť sa po štyroch vynechaných stretnutiach opäť do zostavy svojho tímu Detroit Red Wings v sobotňajšom zápase v St. Louis.

DETROIT.

"Samozrejme, že keď korčuľujem sám, nie je to žiadna zábava. Najlepším spôsobom, ako sa udržať vo forme, je hrať v zápasoch," konštatoval pre Detroit News 30-ročný krídelník a dodal: Teším sa, že v nasledujúcom stretnutí už, dúfam, nastúpim."

Isté obavy však neskrýval tréner "červených krídel" Mike Babcock: "Jedna vec je zraniť si koleno či rameno, druhá keď narazíte hlavou do mantinelu. Vtedy je lepšie byť pri hre obozretný." Nespochybňoval však rozhodnutie svojho najlepšieho strelca nastúpiť v sobotňajšom stretnutí: "Keď je pripravený, bude hrať. Sú dve časti hráčovej osobnosti: fyzická a mentálna. Očakávam, že je pred zápasom riadne nabudený." Napriek zraneniam a chorobám niektorých hráčov dokáže Detroit vyhrávať. Počas absencie trenčianskeho útočníka získal 5 z možných 8 bodov a je na čele celej NHL.

"Je úžasné hrať v takomto tíme. Ak jeden hráč chýba, družstvo sa zomkne a dokáže ho nahradiť. To je na tom neuveriteľné, aký je tento tím silný," chváli "červené krídla" druhý najproduktívnejší hráč Detroitu v tejto sezóne, keď v 62 zápasoch zaznamenal 34 gólov a 27 asistencií. V sobotu by mal hrať v druhom útoku s centrom Valtterim Filppulom a ľavým krídelníkom Johanom Franzénom. Marián Hossa sa zranil 3. marca po náraze hlavou na mantinel v dueli so St. Louis (5:0), keď ho poslal na mantinel obranca Roman Polák. Jeho návrat na ľad sa tak udeje o 11 dní neskôr proti tomu istému súperovi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa je pripravený na návrat