Hossa je po operácii, zahrá si v novembri

Marián Hossa a Tomáš Kopecký.
Marián Hossa a Tomáš Kopecký. (Autor: SITA/AP)
TASR|25. júl 2009 o 09:10

Piatková operácia zraneného ramena slovenského hokejistu Mariána Hossu prebehla úspešne a krídelník po nej nastúpil na 4-mesačnú rehabilitáciu.

CHICAGO. Piatková operácia zraneného ramena slovenského hokejistu Mariána Hossu prebehla úspešne a krídelník po nej nastúpil na 4-mesačné liečenie. Krídelníkovi Chicaga Blackhawks a najdrahšiemu hráčovi v histórii Chicaga museli zákrokom reparovať trhlinu v svalovo-väzivovom tkanive po tom, ako liečba konzervatívnou metódou nezabrala.

"Mariánova operácia dopadla tak, ako sme všetci dúfali a podľa plánov nastúpi na rekonvalescenciu. Tá by mala trvať približne 4 mesiace," povedal zámorským novinárom tímový lekár Blackhawks Michael Terry, ktorý sám operáciu vykonal.

Liečenie typu Hossovho zranenia odborníci odhadujú na 4 až 6 mesiacov, napríklad rekonvalescenciu Phila Kessela z Bostonu, ktorého identické problémy riešili tiež operáciou 21. mája tohto roku, stanovili na 6 mesiacov.

Hossa, ak všetko prebehne podľa Terryho prognóz, vynechá minimálne 22 zápasov základnej časti a vráti sa na súťažný ľad koncom novembra. Chicago odohrá prvý zápas základnej časti 2. októbra proti Floride.

"Konzultoval som postup s mojou rodinou i klubom a nepochybujem o tom, že som sa rozhodol dobre. Mám v pláne byť súčasťou organizácie Blackhawks veľmi dlho, preto chcem svoju miestnu kariéru začať stopercentne fit," skonštatoval tridsaťročný krídelník ešte pred operáciou.

Marián Hossa uzavrel v prvý júlový deň s Blackhawks zmluvu na 12 rokov s hodnotou 62,8 milióna USD. Nový zamestnávateľ sa najskôr pokúšal o konzervatívnu terapiu a rehabilitáciu, operácia mala byť až posledným riešením. Hossa si zranil rameno počas play-off ešte v drese Detroitu. Bowman uviedol, že pri podpise kontraktu s Hossom o jeho probléme vedeli. Upozornil ich na to hneď v úvode rokovaní agent Ritch Winter

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa je po operácii, zahrá si v novembri