Hossa exceloval, zahrá si finále Stanley Cupu

Sidney Crosby doviedol Pittsburgh do finále Stanley Cupu a môže sa zaradiť už v mladom veku k legendárnemu Mariovi Lemieuxovi.
Sidney Crosby doviedol Pittsburgh do finále Stanley Cupu a môže sa zaradiť už v mladom veku k legendárnemu Mariovi Lemieuxovi. (Autor: TASR)
TASR|19. máj 2008 o 00:20

Hokejisti Pittsburghu rozdrvili v rozhodujúcom zápase Philadelphiu 6:0 a postúpili do finále Stanley Cupu.

Philadelphia 19. mája (TASR) - Hokejisti Pittsburghu vyhrali v piatom zápase semifinálovej série play off NHL nad Philadelphiou 6:0 a postúpili do finálových bojov o Stanleyho pohár. Počkajú si na súpera zo západnej semifinálovej vetvy, Detroit vedie nad Dallasom 3:2.

Aj počas štvrtého triumfu tučniakov vo finálovej konfrontácii Východnej konferencie exceloval slovenský útočník Marián Hossa. Dal tretí gól víťazného tímu, pridal tri asistencie a v sérii nazbieral 9 bodov. Februárová akvizícia Penguins má v play off na konte už 19 kanadských bodov zo 14 zápasov a okrem 3. pozície v produktivite play off Hossovi patrí za 9 gólov aj 4. miesto v tabuľke strelcov.

V novodobej histórii Slovenska si zahrali vo finále NHL Peter Bondra s Richardom Zedníkom v drese Washingtonu Capitals, Andrej Meszároš v drese Ottawy Senators, Róbert Švehla v drese Floridy Panthers, Miroslav Šatan v drese Buffala Sabres, Jiří Bicek s New Jersey Devils a Martin Cibák s Tampa Bay Lightings. Poslední dvaja menovaní získali so svojimi tímami Stanley Cup.

semifinále play off NHL, finále Východnej konferencie

Pittsburgh - Philadelphia 6:0 (2:0, 3:0, 1:0) - konečný stav série: 4:1

3. Malone (Crosby, MARIÁN HOSSA), 10. Malkin (Malone), 29. MARIÁN HOSSA (Crosby, Talbot), 32. Malone (Gončar, MARIÁN HOSSA), 40. J. Staal (Talbot, Hall), 44. Dupuis (MARIÁN HOSSA, Orpik)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa exceloval, zahrá si finále Stanley Cupu