Hossa dal opäť víťazný gól, Gáborík 1+1

Marián Hossa (vľavo) a Patrick Kane.
Marián Hossa (vľavo) a Patrick Kane. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. mar 2012 o 07:08

Mariána Hossu vyhlásili vďaka víťaznému zásahu za prvú hviezdu večera.

NEW YORK. Obaja najproduktívnejší Slováci v prebiehajúcej sezóne zámorskej hokejovej NHL boli v noci na sobotu ústrednými postavami svojich tímov.

Marián Hossa svojím 27. gólom v ročníku zariadil tesné víťazstvo Chicaga na ľade Ottawy 2:1. Marián Gáborík po dosiahnutí 31. presného zásahu a jednej gólovej asistencie odchádzal z klziska zdolaný, keď jeho NY Rangers prehrali v Tampe s miestnymi Lightning 3:4 po predĺžení.

Hossa prvou hviezdou

Marián Hossa bol prvou hviezdou duelu medzi Ottawou a Chicagom. Bývalý hráč Sens strávil na ľade takmer 21,5 minúty, trikrát ohrozil Robina Lehnera v bránke súpera a vsietil i víťazný gól. Lehner zneškodnil 37 streleckých pokusov, vrátane trestného strieľania Patricka Sharpa v 23. minúte za stavu 1:0, no v druhej tretine počas signalizovaného vylúčenia nestačil na Bryana Bickella a v polovici zápasu ho v presilovke prekonal i Hossa.

Slovenský útočník získal vyrazený puk po strele Sharpa, zozadu obišiel bránku a do odkrytej časti zasunul puk. Pre Hossu to bol druhý víťazný gól za sebou, keď rozhodol i stredajší zápas Blackhawks proti Torontu.

"Bojujeme o play off a potrebovali sme vyhrať," cituje portál nhl.com brankára Chicaga Raya Emeryho, ktorý sa predstavil na ľade Ottawy po prvý raz odvtedy, ako sa kanadský klub vzdal jeho služieb v roku 2008. "Vrátiť sa sem je niečo mimoriadne, veď tu mám množstvo priateľov. Chcel som sa však koncentrovať iba na zápas."

Gáboríkove body na víťazstvo nestačili

Hokejistom NY Rangers na plný bodový zisk na ľade Tampy Bay nestačilo ani dvojgólové vedenie. "Blesky" otočili z 0:2 na 3:2, keď Steven Stamkos zaznamenal 45. gól v sezóne, a napokon zvíťazili 4:3 po predĺžení.

Marián Gáborík strávil na ľade takmer 15 minút, počas ktorých zaznamenal dve strely na bránku, dva plusové body a stal sa treťou hviezdou duelu. Slovenský útočník v 23. minúte v presilovke zvýšil vedenie Rangers na 2:0 a v 57. minúte Brandon Dubinsky po jeho prihrávke vyrovnal na 3:3.

Najlepší tím Východnej konferencie má po tejto prehre na svojom konte 130 inkasovaných gólov, rovnako ako St. Louis s brankárskou dvojicou Jaroslav Halák - Brian Elliott, s ktorým bojuje o Jenningsovu trofej. Tá je určená pre brankárov tímu, ktorý v základnej časti inkasuje najmenej gólov.

Flames v Anaheime opäť neuspeli

Anaheim Ľubomíra Višňovského získal v boji o play off dôležité body na domácom ľade, keď zdolal Calgary 3:2 gólom Ryana Getzlafa 46 sekúnd pred záverečnou sirénou.

Slovenskému zadákovi počas takmer 17 minút na ľade zaznačili do štatistík plusku a jednu strelu na bránku. Flames prehrali v Anaheime 15. duel za sebou a naposledy sa na ľade kalifornského tímu tešili z víťazstva v januári 2004.

Washington podľahol New Jersey 0:5, keď sa hetrikom blysol Zach Parise. Brankár Devils Johan Hedberg zaznamenal 23 úspešných zákrokov, tretí shutout v sezóne a jubilejný 20. v kariére.

Detroit napriek absencii dua Nicklas Lidström - Pavel Dacjuk deklasoval Minnesotu 6:0. Jimmy Howard si po 19 zákrokoch pripísal na svoje konto šiesty shutout v tomto ročníku. "Chýbajú nám dvaja z najlepších hráčov súťaže, no musíme sa naučiť vyhrávať aj bez nich," mieni Valtteri Filppula, ktorý v zápase zaznamenal tri body (2+1).

Dallasu stačilo 15 streleckých pokusov na triumf na ľade Edmontonu 3:1. Brankár Stars Kari Lehtonen atakoval čisté konto, no 29,4 sekundy pred koncom súboja ho prekonal Sam Gagner.

"Nepredviedli sme toho veľa, no presadili sme sa, keď to bolo potrebné," povedal obranca Dallasu Sheldon Souray. "Z pohľadu ofenzívy tento duel nepatril medzi naše najvydarenejšie. Nestrieľali sme veľa, ale perfektne sme zahrali v defenzíve - a dali sme tri góly."

ico

Výsledky:

Washington - New Jersey 0:5 (0:3, 0:2, 0:0)

Góly: 12. Parise (Clarkson, Eliáš), 18. Parise (Kovaľčuk, Henrique), 19. Zubrus (Clarkson), 24. Parise (Henrique, Salvador), 36. Eliáš (Zubrus)

Ottawa - Chicago 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

Góly: 16. M. Michálek (Spezza, Gilroy) - 26. Bickell (Sharp, Kruger), 30. MARIÁN HOSSA (Sharp, Mayers)

Tampa Bay - New York Rangers 4:3 po predĺžení (0:1, 1:1, 2:1 - 1:0)

Góly: 28. Pyatt (B. Connolly, Lee), 44. Purcell (St. Louis, Stamkos), 51. Stamkos (Lee, Purcell), 62. R. Malone (Purcell, Brewer) - 11. Anisimov (McDonagh), 23. GÁBORÍK (Stepan, B. Richards), 57. Dubinsky (GÁBORÍK, Stralman)

Detroit - Minnesota 6:0 (2:0, 3:0, 1:0)

Góly: 1. Filppula (Zetterberg, N. Kronwall), 17. B. Smith (Abdelkader, Cleary), 28. Helm (Franzén, N. Kronwall), 37. Filppula (Zetterberg, N. Kronwall), 38. I. White, 46. Zetterberg (Filppula, I. White)

Edmonton - Dallas 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

Góly: 60. Gagner (Hemský, R. Smyth) - 29. Dvořák (Nystrom, Fiddler), 33. Vincour (Larsen, Jamie Benn), 59. Ryder

Anaheim - Calgary 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Góly: 6. Ryan (Selänne, Lydman), 28. Perry (Getzlaf, Hagman), 60. Getzlaf (Perry, Beauchemin) - 4. Glencross (O. Jokinen, Brodie), 45. Tanguay (Cammalleri, Iginla)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa dal opäť víťazný gól, Gáborík 1+1