Hossa chýbal Detroitu prvýkrát v sezóne

(Autor: SITA AP)
TASR|28. feb 2009 o 13:28

Slovenský hokejista Marián Hossa v noci na sobotu v zápase Detroit - LA (2:1) nenastúpil.

Detroit. Slovenský hokejista Marián Hossa v noci na sobotu v zápase Detroit - LA (2:1) nenastúpil a víťazným gólom ho zastúpil krajan Tomáš Kopecký. Bolo to prvýkrát v sezóne NHL, čo skúsený krídelník chýbal v drese obhajcu Stanleyho pohára.

Hossa má stuhnutý krk po zranení z predchádzajúceho zápasu proti San Jose (4:1). "Nemám bolesti hlavy, no po náraze som zostal trochu otrasený. Povedali však, že nejde o otras mozgu," povedal zámorským reportérom.

V pondelok ešte musí podstúpiť zopár testov, takže vynechával aj víkendový zápas s Nashvillom. Tréner Mike Babcock verí, že v nasledujúcom dueli už bude k dispozícii. Ani Hossa to nevidí pesimisticky: "Pár dní si oddýchnem a uistím sa, či budem môcť na sto percent nastúpiť."

Hossa strelil v 7. minúte úvodný gól do siete San Jose a v záverečných minútach druhej tretiny sa stal terčom nevyberaného "prešu" dvoch protivníkov. Doug Murray ho narazil zozadu a tom istom momente Ryan Clowe ho z opačnej strany udrel do hlavy. Keďže Slovák vykazoval známky otrasu mozgu, realizačný tím ho poslal do kabíny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa chýbal Detroitu prvýkrát v sezóne