Titul obhájili na neutrálnej pôde. Považania majú na konte tretí triumf

Hokejbalisti HBK Protef Považská Bystrica.
Hokejbalisti HBK Protef Považská Bystrica. (Autor: Facebook HBK Protef Považská Bystrica)
Sportnet|26. máj 2024 o 16:57

Považská Bystrica porazila vo finálovej sérii víťaza základnej časti z Bratislavy 3:1 na zápasy.

POVAŽSKÁ BYSTRICA. Hokejbalisti HBK PROTEF Považská Bystrica obhájili majstrovský titul v hokejbalovej extralige, keď v poslednom dueli na „domácej“ pôde vo Vrútkach porazili LG Zľavomat Bratislava v daždi 3:0 a získali potrebné tretie víťazstvo vo finálovej sérii.

Po víťazstvách 7:4 a 4:3 gólom dve sekundy pred koncom v Bratislave sa Považania hodlali ukončiť sériu cez víkend na domácom ihrisku.

Proti však bola Slovenská hokejbalová únia, ktorej Disciplinárna komisia im zavrela ihrisko s tým, že musia odohrať domáce zápasy vo vzdialenosti minimálne 100 km od Považskej Bystrice.

Športovo-technická komisia tej istej únie o niekoľko dní bez udania dôvodu zamietla navrhnuté ihrisko zo strany domácich a rozhodla o tom, že finále bude pokračovať vo Vrútkach, ktoré sú vzdialené necelých 70 km a bez účasti divákov.

Po proteste Disciplinárnej komisie napokon neplatilo ani toto rozhodnutie a deň pred tretím finále sa rozhodlo, že sa síce bude hrať vo Vrútkach, ale s povolenou účasťou fanúšikov.

Sobotňajší zápas sa niesol jasne v réžii Bratislavčanov, ktorí vyhrali prvú tretinu 3:0 a neskôr viedli aj 5:1.

„Domácim“ sa síce podarilo ešte znížiť na 4:5, avšak Michal Šalka v predposlednej minúte pečatil víťazstvo LG gólom do prázdnej brány na 6:4 a rozhodol o tom, že vo Vrútkach sa hralo aj v nedeľu.

Štvrté finálové stretnutie malo opäť úplne iný priebeh, tentokrát si diváci museli počkať na góly až do poslednej tretiny, kedy kanonier Róbert Balga otvoril v 32.minúte skóre a poslal „domácich“ hráčov Považskej Bystrice do vedenia.

O osem minút neskôr z protiútoku zvýšil Lukáš Bednár šťastným gólom na 2:0. Posledný gól finálovej série a celého ročníka zaznamenal v predposlednej minúte František Poliačik do prázdnej brány, pečatil ním stav stretnutia na 3:0 a finálovej série na 3:1 pre Považskú Bystricu a odštartoval oslavy tímu, ktorému sa po roku podarilo obhájiť extraligové prvenstvo.

Je to historicky tretí titul pre mužstvo z Považia. Bronzové medaily získala Skalica, ktorú v semifinále vyradil úspešný finalista.

Hokejbalová extraliga - finálové zápasy


IV. finále

HBK PROTEF Považská Bystrica - LG Zľavomat Bratislava 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)

Góly: 32. Balga (Lopušan, Bednár), 40. Bednár (Hryzák), 44. Poliaček (Lopušan, Buliš).

Rozhodovali: Valachovič - Jančík, vylúčení: 4:3, presilovky a oslabenia: 0:0.

/Konečný stav série: 3:1, Považská Bystrica obhájila titul/

III. finále

HBK PROTEF Považská Bystrica - LG Zľavomat Bratislava 4:6 (0:3, 2:2, 2:1)

Góly: 19. Balga, 29. Lopušan (Straka, Korbáš), 35. Škrabko (Rufati, Piják), 38. Straka (Hryzák) - 3. Mi. Šalka (Fumač), 6. Fumač (Mi. Šalka), 13. Takáč (N. Gašpar), 21. Ma. Šalka (Gašpar), 24. Vavro (Bilik, Virág), 44. Mi. Šalka (Vavro).

Rozhodovali: Jančík - Valachovič, vylúčení: 4:5 na 2 min., presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0.

II. finále

LG Zľavomat Bratislava - HBK PROTEF Považská Bystrica 3:4 (2:0, 1:1, 0:3)

Góly: 15. Virág (Mi. Šalka, Fumač), 15. Fumač (Mi. Šalka, Sadloň), 21. Sadloň (Fumač) - 27. Tomečko, 34. Bušovský (Hryzák), 44. Korbáš (Straka), 45. Urbánek.

Rozhodovali: Hozák - Filip, vylúčení: 7:6 na 2 min., navyše Vavro 10+10 a I. Polák a Vidlár 10 min. OT za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1.

I. Finále

LG Zľavomat Bratislava - HBK PROTEF Považská Bystrica 4:7 (0:4, 1:1, 3:2)

Góly: 18. Bilik (Fumač, Vavro), 35. Axamit (Badalov), 38. Bilik (Kanich, Virág), 42. Sadloň (Mi. Šalka, Virág) - 5. Straka (Lopušan), 5. Piják (Urbánek), 10. Hryzák (Korbáš), 13. Hryzák (Korbáš, Straka), 30. Lopušan (Hryzák), 34. Škrabko (Balga, Piják), 44. Balga.

Rozhodovali: Kralovič - Jančík, vylúčení: 4:6, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hokejbal»Titul obhájili na neutrálnej pôde. Považania majú na konte tretí triumf