Nespokojní fanúšikovia zahádzali ľad. Rozhodcovia v Dallase poslali tímy do šatní

Max Domi a Nick Hague pri mantineli.
Max Domi a Nick Hague pri mantineli. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|24. máj 2023 o 06:59 (aktualizované 23. máj 2023 o 08:35)

Vegas Golden Knights vedú vo finále Západnej konferencie 3:0 na zápasy.

NHL - finále Západnej konferencie, 3. zápas

Dallas - Vegas 0:4 (0:3, 0:1, 0:0)

Góly: 2. Marchessault (Eichel, Barbašev), 6. Barbašev (N. Roy), 8. Carrier (Blueger, Kolesar), 29. Pietrangelo (Barbašev, N. Roy)

Brankári: Oettinger 2/5, Wedgewood 10/11 - Hill 34/34

/stav série 0:3/

DALLAS. Hokejisti Vegas Golden Knights zvíťazili aj v treťom zápase finále Západnej konferencie. Postarali sa o najvyššiu výhru v sérii, Dallas zdolali 4:0.

Jednoznačné víťazstvo si zaistili už v prvej časti hry. V druhej minúte sa presadil Marchessault, v šiestej využil päťminútovú presilovku Barbašev a v ôsmej zvýšil na 3:0 Carrier.

Brankár Jake Oettinger inkasoval tri góly z piatich striel a prenechal miesto v bránke Scottovi Wedgewoodovi.

Ten bol o čosi úspešnejší, pochytal desať striel a za svoj chrbát pustil jedinú z hokejky Pietrangela v 29. minúte. Svojich súperov však zatienil Adin Hill z Vegas, ktorý vychytal 34 striel. Išlo o prvé čisté konto brankára "zlatých rytierov" v play-off v jeho kariére.

Okrem toho si Hill pripísal piatu výhru v rade. So zraneným brankárom Vegas Laurentom Brossoitom sa stali druhou brankárskou dvojicou v dejinách NHL, z ktorej majú obaja v priebehu vyraďovacích bojov šnúru piatich víťazstiev.

Kľúčovou postavou zápasu bol aj trojbodový Ivan Barbašev. Pripísal si gól, dve asistencie, dve plusky, strelu a tri bodyčeky.

Dallas dohrával zápas bez vylúčeného Jamieho Benna a útočníka Jevgenija Dadonova. Ten utrpel zranenie v dolnej časti tela. Obaja odstúpili zo stretnutia v prvej dvadsaťminútovke.

Duel nedohral ani Max Domi. Rozhodcovia ho 21 sekúnd pred koncom druhej tretiny vylúčili za krosček a následné nešportové správanie. Nespokojní fanúšikovia začali hádzať na ľad fľaše, jedlo a ďalšie veci.

Arbitri teda poslali mužstvá do šatní a týchto 21 sekúnd sa dohralo po prestávke. Potom bola časomiera prestavená na dvadsať minút a odohralo sa tretie dejstvo.

V Dallase sa naposledy hralo finále konferencie v máji 2008, pred viac ako 15 rokmi. Vtedy Stars prehrali proti Detroitu v rozhodujúcom šiestom zápase.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nespokojní fanúšikovia zahádzali ľad. Rozhodcovia v Dallase poslali tímy do šatní