Tipos extraliga: Piatkové súboje svedčili hosťujúcim tímom, derby prinieslo desať gólov

Brankár Vladimír Glosár (Michalovce) a Tomáš Mikúš (Nové Zámky) v zápase 37. kola.
Fotogaléria (15)
Brankár Vladimír Glosár (Michalovce) a Tomáš Mikúš (Nové Zámky) v zápase 37. kola. (Autor: TASR)
Sportnet|19. jan 2024 o 21:55

Pozrite si sumár 37. kola Tipos extraligy.

BRATISLAVA. Iba hokejisti HK Nitra potvrdili v piatkových zápasoch 37. kola Tipos extraligy výhodu domáceho prostredia.

Pred vlastnými divákmi zdolali Duklu Trenčín 4:1 a poskočili na priebežné štvrté miesto tabuľky.

Útočník Samuel Buček si pripísal dve asistencie a je nový líder kanadského bodovania súťaže.

Trenčín prehral päť z uplynulých šiestich duelov, Nitre podľahol vo všetkých piatich zápasoch v prebiehajúcej sezóne. Brankár Sami Aittokallio bol blízko k druhému čistému kontu v sezóne, no v 57. minúte ho oň pripravil Šimon Petráš.

Tradičné stredoslovenské derby medzi Banskou Bystricou a Zvolenom prinieslo až 10 gólov. Premiéry v nových pôsobiskách absolvovali obranca Daniel Gachulinec (Zvolen) a útočník Chris Langkow, pre ktorého to bol prvý duel od príchodu zo Zvolena.

Na striedačke HKM ešte nestál Kanaďan Jamie Russell, tím viedol Norbert Javorčík. Zvolen bodoval vo všetkých piatich tohtosezónnych zápasoch proti "baranom", v troch z nich zvíťazil.

Tri body zaznamenali banskobystrický útočník Marcus Vela (1+2) a Miroslav Mucha zo Zvolena (0+3).

Banská Bystrica prehrala tretí zápas za sebou a na siedmom mieste zaostáva za Zvolenom o skóre. Zvolenčania naopak zvíťazili po troch prehrách.

Fotogaléria zo zápasu Nitra - Trenčín (Tipos extraliga, 37. kolo)

Hokejisti Humenného dosiahli prvýkrát v extralige dve trojbodové víťazstvá po sebe. Na nedávny triumf 4:1 nad Nitrou nadviazali v Liptovskom Mikuláši, keď domácich zdolali 4:3.

Naďalej sú na poslednom 12. mieste tabuľky so šesťbodovou stratou na Nové Zámky. Pre Humenné to bolo zároveň iba tretie víťazstvo na klziskách súperov.

Hráči úradujúceho majstra HC Košice vyhrali na ľade lídra tabuľky Spišskej Novej Vsi 2:1 po predĺžení. Víťazný gól strelil Chase Berger.

Pre "oceliarov" to bol na piaty pokus prvý triumf v zápase, v ktorom sa o víťazovi rozhodovalo v predĺžení, resp. samostatných nájazdoch.

Spišiaci, ktorí zvíťazili v úvodných 16 domácich dueloch sezóny, prehrali doma druhýkrát za sebou, no naďalej sú na čele tabuľky o osem bodov pred Popradom. Pre Košičanov to bolo štvrté víťazstvo po sebe a priebežne figurujú na tretej priečke.

O jedno z prekvapení piatkového programu sa postarali aj hráči Nových Zámkov, ktorí uspeli na ľade Michaloviec 4:1.

Bol to pre nich tretí triumf z uplynulých štyroch zápasov, po ktorom si bodovo polepšili, no naďalej sú na predposlednom 11. mieste. Michalovce prehrali tri z uplynulých piatich zápasov.

Hráči Slovana Bratislava sú v úspešnosti na domácom ľade druhý najhorší tím súťaže (po Humennom) a potvrdili to aj proti Popradu.

Fotogaléria zo zápasu Michalovce - Nové Zámky (Tipos extraliga, 37. kolo)

"Kamzíci" triumfovali 4:2, zvíťazili v treťom zápase za sebou a vonku naplno bodovali už v piatich stretnutiach v sérii.

Poprad zvíťazil na ľade Slovana prvýkrát od 21. februára 2021, medzitým tam prehral päť duelov.

Neúspešnú premiéru v drese Slovana absolvoval obranca Branislav Kubka, ktorého klub získal zo Zvolena výmenou za Daniela Gachulinca. V drese Popradu debutoval útočník Tyler Steenbergen.

Tipos extraliga - 37. kolo:


Banská Bystrica - Zvolen 3:7 (1:1, 2:2, 0:4)

Góly: 5. Gašpar (Matoušek, Vela), 32. Turnbull (Faith, Vela), 33. Vela (Turnbull) – 14. Csányi (Čulík, Sládok), 27. Sládok (Marcinek), 31. C. Hults (Mucha), 43. Mudrák (Mucha), 50. Zuzin (Mudrák, Hecl), 52. Kašlík (Mucha, M. Hults), 53. Zuzin

Michalovce - Nové Zámky 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)

Góly: 36. Newton (Heard, Daugavinš) - 26. Michnáč (Prokeš), 57. Roy (Hatala), 59. Števuliak (Ondrušek, T. Mikúš), 60. Ondrušek

Spišská Nová Ves - Košice 1:2 po sn (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 47. Džugan (Myklucha, Merežko) – 10. Breton (Chovan)

Liptovský Mikuláš - Humenné 3:4 (1:2, 0:0, 2:2)

Góly: 13. Egle (Quince, Lahtinen), 54. Berry (Vasiljev, Žilka), 60. Quince (Berry, Avcin) - 5. Vaško (Pereskokov, Sergijenko), 17. Lapšanský (Kuru, Foss), 50. Paršin (Pereskokov), 57. Foss (Borov)

HK Nitra - Dukla Trenčín 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)

Góly: 16. Gill (Bubela, Buček), 16. Jackson (Gates), 41. Bubela (Mezei, Buček), 44. Jackson (Gajdoš) - Petráš (Baláž, Immo)

Slovan Bratislava - HK Poprad 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

Góly: 17. Šille (Maier), 53. Poirier – 4. Bjalončík (Petran, Turan), 14. Brincko (Dmowski, Svitana), 26. Bodnár (Belluš, Brejčák), 58. Svitana (Dmowski)

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Tipos extraliga: Piatkové súboje svedčili hosťujúcim tímom, derby prinieslo desať gólov