Dva góly padli po odraze puku od tváre. Islanders sa vyhli vypadnutiu

Hráči New Yorku Islanders oslavujú.
Hráči New Yorku Islanders oslavujú. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|26. apr 2023 o 06:21 (aktualizované 26. apr 2023 o 09:20)

Dallas a Edmonton jasne zvíťazili.

NEW YORK. Hokejisti New Yorku Islanders mali nôž na krku a vypadnúť z play-off mohli ako prvý tím. Udržali sa však v hre. V noci z utorka na stredu porazili Carolinu Hurricanes 3:2 a znížili stav série na 2:3 na zápasy.

"Ostrovanom" k víťazstvu pomohli Brock Nelson a Pierre Engvall, ktorí mali zhodne po góle a asistencii. Víťazným gólom rozhodol Mathew Barzal. Až 34 úspešnými zákrokmi sa blysol brankár Iľja Sorokin.

Gól Nelsona bol mierne chaotický. Pierre Engvall najprv tvrdou strelou trafil tvár najproduktívnejšieho hráča Caroliny, Sebastiana Aha.

Od jeho tváre sa puk odrazil a zatiaľ čo zakrvavený Aho padal k zemi, letiaci puk vo vzduchu trafil Brock Nelson. Raanta na túto strelu nestačil.

VIDEO: Kuriózny gól Brocka Nelsona

Carolina celý zápas doťahovala a od jedenástej minúty prehrávala. Góly Hurricanes strelili Paul Stastny a spomenutý smoliar Aho.

Islanders vyhrali zápas vonku, a tak v tomto play-off platí, že každý zo šestnástich postupových tímov dokázal zvíťaziť na ľade súpera.

"Myslím si, že ste toho tento rok videli od tejto skupiny dosť. Je to odolná skupina hráčov," chválil výkon New Yorku kapitán Anders Lee.

Tréner Caroliny Rod Brind´Amour videl v hre svojho tímu iba menšie nedostatky: "Páčil sa mi spôsob, akým sme hrali - tvrdo. Spravili sme niekoľko chýb, ktoré nás stáli inkasované góly a napokon aj výsledok, no nebolo ich veľa."

Dallasu pomohol faul

Druhý nočný zápas značne ovplyvnil faul z tretej minúty.

Útočník Minnesoty Marcus Foligno trafil kolenom Čecha Radka Faksu. Ten bol otrasený, ale do stretnutia sa neskôr vrátil. Foligno dostal trest na päť minút a rozhodcovia ho vylúčili do konca zápasu.

"Nepovedal by som, že som trafil koleno na koleno. Skôr to bolo niekam do hornej časti. Ak mi chcete dať trest, tak v poriadku, ale päť minút a do konca je priveľa. S tým nesúhlasím," povedal Foligno.

VIDEO: Faul Marcusa Foligna na Radka Faksu

Dallas presilovku využil veľmi rýchlo. Už po ôsmich sekundách sa presadil Tyler Seguin. "Hviezdy" využili aj druhú presilovku v tretine zásluhou Robertsona.

V druhej tretine zvýšil na 3:0 Mason Marchment a gólom do prázdnej brány uzavrel stav zápasu Ty Dellandrea. Dallas získal v sérii vedenie 3:2.

Na tri zo štyroch gólov svojho tímu prihrával útočník Roope Hintz. Trojbodový bol v druhom zápase po sebe a dostal sa na čelo produktivity celého play-off. V piatich zápasoch má jedenásť bodov.

Zásluhu na víťazstve mal aj Jake Oettinger, ktorý zastavil všetkých 27 striel.

Obranca Miro Heiskanen si v zápase pripísal asistenciu a počas svojej kariéry v play-off má na konte už 30 asistencií. Potreboval na to len 52 zápasov a stal sa len štvrtým obrancom histórie NHL do 23 rokov, ktorý to dokázal.

Gólová nádielka v Edmontone

Tretí nočný zápas medzi Edmontonom a Los Angeles začal aktívnou prestrelkou v prvej tretine. Skóre otvoril v presilovke Evander Kane a po krásnej kombinácii s McDavidom na neho nadviazal spoluhráč Leon Draisaitl.

Góly padali z oboch strán a o zníženie sa postaral Iafallo. Následne zvýšil náskok "olejárov" Kulak. Ešte v prvej hernej časti sa šikovne presadil aj Kempe, ktorý uzavrel stav prvej časti na 3:2 v prospech Edmontonu.

V 32. minúte vyhnal Korpisala z brány Bjugstad gólom na 4:2. V druhej tretine prišiel ešte jeden zásah, opäť na strane Edmontonu.

Kurióznym spôsobom sa v presilovke presadil Hyman. Tvrdá strela Boucharda trafila Hymana do tváre a odrazila sa priamo do brány.

VIDEO: Gól Zacha Hymana po odraze od tváre

Práve Hyman pridal aj ďalší gól v tretej tretine. "Králi" sa zásluhou Byfielda presadili ešte raz, ale k veľkému obratu ich to nenakoplo. Pre mladíka to bol prvý gól v play-off v jeho kariére.

Edmonton záver zápasu zvládol a v sérii sa ujal vedenia 3:2.

Aj v tomto stretnutí bodoval obranca Evan Bouchard. Zadák Edmontonu si pripísal bod v každom zápase série a stal sa len tretím obrancom v histórii klubu, ktorý bodoval v prvých piatich zápasoch play-off.

Connor McDavid asistoval na dva góly a odohral už dvadsiaty viac-bodový zápas v play-off. Zároveň dosiahol na 40 asistencií. Podarilo sa mu to ako šiestemu najrýchlejšiemu hráčovi histórie, potreboval na to len 42 zápasov.

NHL - play-off - 26. apríl:  


Carolina - New York Islanders 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)

Góly: 34. Stastny (Chatfield, Puljujärvi), 51. S. Aho II (Jarvis, Kotkaniemi) - 11. Engvall (Nelson), 24. Nelson (Engvall, Palmieri), 39. Barzal (Horvat)

Brankári: Raanta 19/22 - Sorokin 34/36

/stav série 3:2/

Dallas - Minnesota 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Góly: 3. Seguin (J. Robertson, Hintz), 12. J. Robertson (Heiskanen, Hintz), 22. Marchment (Seguin), 57. Dellandrea (Domi, Suter)

Brankári: Oettinger 27/27 - Gustavsson 21/24

/stav série 3:2/

Edmonton - Los Angeles 6:3 (3:2, 2:0, 1:1)

Góly: 9. E. Kane (Nurse, Ekholm), 11. Draisaitl (McDavid, Ekholm), 15. Kulak (R. McLeod, Foegele), 32. Bjugstad (Ceci, Nurse), 36. Hyman (Bouchard, McDavid), 45. Hyman (Bjugstad, Nugent-Hopkins) - 14. Iafallo (Kempe, Kopitar), 18. Kempe (Grundström, Doughty), 47. Byfield (Vilardi, Fiala)

Brankári: Skinner 25/28 - Korpisalo 15/19, Copley 6/8

/stav série 3:2/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dva góly padli po odraze puku od tváre. Islanders sa vyhli vypadnutiu