Hralo sa do druhej ráno. Šiesty najdlhší duel v dejinách NHL rozhodol Tkachuk

Radosť hráčov Floridy Panthers.
Radosť hráčov Floridy Panthers. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|19. máj 2023 o 08:05

Florida Panthers vyhrala v prvom zápase finále Východnej konferencie.

NHL - finále Východnej konferencie, 1. zápas

Carolina - Florida 2:3 pp (1:0, 0:2, 1:0 - 0.1)

Góly: 20. Jarvis (S. Aho II, Burns), 44. Noesen (Jarvis, Nečas) – 36. Barkov (Duclair, Verhaeghe), 38. Verhaeghe (Duclair, Barkov), 140. Tkachuk (Bennett)

Brankári: Andersen 57/60 - Bobrovskij 63/65

/stav série: 0:1/

RALEIGH. Carolina Hurricanes ani Florida Panthers v klubových dejinách nikdy neodohrali dlhší zápas. Len po pätnásty raz v histórii NHL sa stalo, že duel v play-off nerozhodli ani tri predĺženia.

V Raleigh boli už dve hodiny ráno, keď Matthew Tkachuk rozvlnil sieť Andersenovej bránky a okamžite zmizol v útrobách štadióna. Päť sekúnd pred koncom štvrtého predĺženia rozhodol šiesty najdlhší duel v dejinách a poslal Floridu do vedenia vo finále Východnej konferencie.

Cats vyhrali 3:2.

Prvá tretina sa niesla v znamení nedisciplinovanosti hostí. Panthers boli vylúčení trikrát a posledný z faulov potrestal otvárajúcim gólom Jarvis.

V druhom dejstve sa presadili len hostia. V 36. minúte skóroval Aleksander Barkov a po prvýkrát poslal Floridu do vedenia o dve minúty neskôr Verhaeghe.

O vyrovnanie sa postaral v 43. minúte Noesen aj vďaka asistencii Čecha Nečasa. Poslal duel do predĺženia, v ktorom už po dvoch a pol minútach skóroval krídelník Floridy Lomberg, ale jeho gól nebol uznaný.

Najvyťažovanejším hráčom zápasu bol obranca Floridy Montour, na ľade strávil 57 minút a 8 sekúnd. Brent Burns zablokoval až deväť striel. Po dva body zaznamenali Barkov, Duclair, Verhaeghe a Jarvis. Po osem striel na bránu vyslali Burns, Montour a Duclair.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hralo sa do druhej ráno. Šiesty najdlhší duel v dejinách NHL rozhodol Tkachuk