Nováčik zo Žiliny si dal jasný cieľ. S tímom sa pripravujú aj juniori

Hokejisti Žiliny počas tréningu v rámci začiatku letnej prípravy.
Hokejisti Žiliny počas tréningu v rámci začiatku letnej prípravy. (Autor: TASR)
TASR|30. júl 2024 o 13:54

Žilinčania sa chcú vyhnúť bojom o záchranu a túžia po účasti vo vyraďovačke.

ŽILINA. Nováčik hokejovej extraligy zo Žiliny odštartoval v závere júla prípravu na ľade. Do najvyššej súťaže sa Vlci vrátia po piatich rokoch, v storočnicovej sezóne ich povedie trénerská dvojica Milan Bartovič – Daniel Babka st.

Ako cieľ v novej sezóne si stanovili prebojovať sa do play-off.

Káder extraligového nováčika má v súčasnosti 30 hráčov, z toho je šestica juniorov – Marko Varga, Tomáš Vajko, Martin Benko, Jakub Dúbravík, Andrej Štefánik a Šimon Kopij.

S tímom sa pripravujú aj brankári Samuel Vyletelka a Šimon Žille, ktorí budú v novej sezóne pôsobiť v nižších súťažiach v zámorí.

"Prvé dni prípravy na ľade sú vždy o niečo hektickejšie, ako tie ďalšie, ale hráči odpracovali všetko výborne. Nastavili sme si určitú pracovnú morálku a zatiaľ som s jej plnením spokojný,“ povedal pre klubový web kouč Bartovič, ktorý sa vyjadril aj k možným ďalším posilám do kádra Vlkov:

VIDEO: Vlci Žilina odštartovali prípravu

"S generálnym manažérom Františkom Skladaným a mojím asistentom Danielom Babkom sme veľa debatovali o zložení tímu. Slovenských hráčov na trhu veľa nie je, ale s tými, ktorých máme, sme spokojní.

Chceli by sme priviesť do tímu ešte dvoch cudzincov do obrany a dvoch do útoku. Skautujeme hráčov, ktorí sú na trhu voľní a verím, že v najbližšej dobe sa nám ich príchody podarí dotiahnuť."

Žilinčania sa chcú vyhnúť bojom o záchranu a túžia po účasti vo vyraďovačke. "Verím, že hráči, z ktorých viacerí sú reprezentanti, prišli hrať o čo najvyššie priečky.

Ak sa bude dobre pracovať a budeme dobre nastavení, myslím si, že splníme cieľ prebojovať sa do play off," verí Bartovič.

Káder tímu Vlci Žilina v príprave

Brankári: LaCouvee, Košarišťan, Vyletelka, Žille (poslední dvaja iba v tréningu)

Obrancovia: Gachulinec, Rajnoha, D. Kolář, Malina, Holenda, Dyakov, J. Pobežal, M. Varga, Vajko

Útočníci: Šmída, Mucha, Dej, Bezúch, Belluš, Juščák, Beták, R. Varga, Galamboš, Kolenič, Koyš, S. Rehák, B. Mráz, Melcher, Lopušan, Lukosevicius (k tímu sa pripojí 1. augusta), Štefánik, Kopij, Benko, Dúbravík

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Nováčik zo Žiliny si dal jasný cieľ. S tímom sa pripravujú aj juniori