Sme nastavení byť úspešní, znie z Banskej Bystrice. Do kádra pribudne ešte jeden legionár

Hokejisti Banskej Bystrice.
Hokejisti Banskej Bystrice. (Autor: TASR)
TASR|29. júl 2024 o 21:46

Nový tréner Vladimír Országh začal s mužstvom letnú prípravu.

BANSKÁ BYSTRICA. Hokejisti Banskej Bystrice začali v pondelok letnú prípravu na ľade pred nadchádzajúcou sezónou 2024/2025.

Novému trénerovi Vladimírovi Országhovi sa na úvodnom zraze a testoch hlásil takmer kompletný káder.

K dispozícii mal 20 hráčov, chýbali iba legionári Collin Adams a Matthew Wedman, ktorí by sa mali pripojiť k tímu budúci týždeň.

Országh: Chceme atakovať prvú štvorku

V tomto týždni majú byť tréningy ešte jednofázové, od ďalšieho budú Bystričania zarezávať už dvojfázovo.

"Prvý týždeň sa budú hráči takpovediac iba zapracovávať, po testoch nebudú prvé tréningy v nejakom veľkom nasadení, aby sa nikomu nič nestalo.

Naplno pôjdeme od budúceho týždňa, keď sa plánujeme venovať aj herným nácvikom a systémovým veciam. Všetci sa už tešíme, že budeme trénovať na ľade naostro.

Mužstvo je pokope, máme ešte jedno voľné miesto pre zahraničného hráča a určite ho obsadíme.

Čakáme na správny čas a kombináciu, aby bol pre nás tento nový hráč zaujímavý a takisto aj finančne dostupný," uviedol bystrický kouč Vladimír Országh, pričom netajil ani smelé ambície klubu:

"Chceme hrať hore, ísť do play off z prvej šestky, atakovať prvú štvorku. Nepoznáme ešte reálne ani našu silu, keďže veľa hráčov je nových, a nepoznáme ani reálnu silu súperov.

Boli sme úspešný klub, keď som tu pôsobil, takže chceme teraz na to nadviazať a prezentovať sa hokejom, aký sme hrali, keď som z Banskej Bystrice odchádzal.

Teda agresívnym, rýchlym, priamočiarym, aby sme mohli pritiahnuť naspäť fanúšikov na štadión."

Viac nových ako starých hráčov

Banskobystrický káder prešiel počas leta výraznými zmenami. Zostalo v ňom iba desať hráčov a prišlo nových dvanásť. Najviac obmien nastalo v obranných radoch, zostali iba dvaja mladí beci David Stránsky a Boris Žabka.

"Mužstvo sa skladá v podstate nanovo. Zostali niektoré domáci hráči, ktorí sú poňatím hry pre nás dôležití, najmä do tretej a štvrtej päťky.

Formuje sa nové mužstvo, ktoré sa musí zžiť spolu. Verím, že v obranných radoch nám s obrancami pomôže svojím prehľadom asistent Ivan Majeský, ktorý sa vracia do veľkého hokejového prostredia," dodal Országh.

Hlavnou ambíciou je tímový úspech

Zadné rady Banskej Bystrice vystužil 32-ročný Lukáš Kozák. Pod Urpín prišiel z Nových Zámkov s odhodlaním pomôcť tímu k vyšším priečkam:

"Oslovilo ma aj to, že sa do Banskej Bystrice vrátil úspešný a skúsený tréner, takisto aj filozofia klubu a nový štadión.

Ja už nemám ďaleko do hokejového dôchodku, takže to, ako sa formuje tím, bolo alfou a omegou môjho rozhodnutia sem prísť. Nechcem hovoriť o umiestneniach, ale najvyššie ambície tu sú.

Chcem niečo pekné ešte zažiť a okúsiť na záver kariéry. Káder vyzerá byť zaujímavo poskladaný a už sa teším, čo ukážu prvé zápasy.

Nebránim sa žiadnej úlohe, či defenzívnej alebo ofenzívnej ako obranca. Osobné ambície nemám, hlavnou ambíciou je urobiť tímový úspech."

Posila aj na brankárskom poste

Banskobystričania sa posilnili aj o českého brankára Dominika Hrachovinu. Ten má za sebou už teraz bohatú kariéru s dvoma titulmi vo fínskej súťaži s Tapparou Tampere, pričom pôsobil aj v KHL. Do slovenského tímu prichádza z Českých Budějovíc.

"Veľkú rolu môjho príchodu pod Urpín zohral aj tréner Vladimír Országh, predovšetkým jeho vystupovanie a náš spoločný osobný rozhovor.

Je to úspešný tréner, niečo v Banskej Bystrici dokázal. Ja mám len tie najvyššie ambície. Prišiel som sem vyhrávať zápasy a prečo práve tu nehrať o majstrovský titul?

Chceme byť všetci v tabuľke nahor, robiť fanúšikom radosť a takisto aj samým sebe. Všetci sme nastavení na nôtu byť úspešní," netajil na pondelkovom zraze Hrachovina.

Aktuálny káder Banskej Bystrice

Brankári: Dominik Hrachovina, Eugen Rabčan, Matej Gajan

Obrancovia: Reece Scarlett, Vojtech Zeleňák, Boris Česánek, David Stránský, Lukáš Kozák, Christián Michalčin, Gabriel Chicoine, Boris Žabka

Útočníci: Collin Adams, Matthew Wedman, Alex-Olivier Voyer, Roman Faith, Andrej Bíreš, Tomáš Matoušek, Rastislav Gašpar, Ján Petriska, David Šoltés, Alex Výhonský, Adam Stránský

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Sme nastavení byť úspešní, znie z Banskej Bystrice. Do kádra pribudne ešte jeden legionár