Takto sa bráni hviezda. Faul na Matthewsa rozpútal hromadnú bitku

Auston Matthews a Travis Konecny.
Auston Matthews a Travis Konecny. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|3. nov 2022 o 07:29

Za hviezdu sa postavili až dvaja hráči.

TORONTO. V zápase medzi Torontom a Philadelphiou sa krátko pred poslednou sirénou rozpútala hromadná bitka. Za stavu 5:2, ktorý ostal nezmenený, si ostrostrelec Auston Matthews mohol dovoliť vyskúšať finesu.

Skúsil strelu pomedzi vlastné nohy, čím chcel prekvapiť súperovho brankára Sandströma. Nevyšla mu. V snahe o svoj druhý gól v zápase však pokračoval.

Po jednej z nepremenených šancí sa doňho viac fyzicky ako obvykle oprel súperov útočník Travis Konecny. Matthewsovi sa to nepáčilo, hit mu vrátil a následne sa začali sekať.

VIDEO: Bitky v zápase Toronto - Philadelphia.

Bolo zjavné, že frustrovaný Konecny chce pästný súboj, na čo však Matthews nepristal. Okamžite sa do Konecného pustili Michael Bunting a Mark Giordano, čo vyvolalo hromadnú strkanicu.

Matthews sa díval obďaleč. Keď forvard Philadelphie vyšiel z prvej bitky, opäť sa priblížil k Matthewsovi a zase si vypýtal odvetu. Tentoraz ho na ľad stiahol Michael Bunting.

Rozhodcovia udelili vysoké tresty. Z Philadelphie boli potrestaní Konecny za hrubosť, seknutie a nešportové správanie, Hayes za bitku a DeAngelo za nešportové správanie. Z Toronta to boli Matthews za seknutie, Giordano za hrubosť a bitku a Bunting za nešportové správanie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Takto sa bráni hviezda. Faul na Matthewsa rozpútal hromadnú bitku