Kto sa zdržal v bufete, nevidel Daňov rekord. Regenda sa výkonmi tlačí do NHL

Marko Daňo.

Kto sa zdržal v bufete, nevidel Daňov rekord. Regenda sa výkonmi tlačí do NHL

Marko Daňo. (Autor: HC Oceláři Třinec)
Marko Daňo.
Marko Daňo. (Autor: HC Oceláři Třinec)
Šimon Čop|10. okt 2022 o 13:40

Regenda má blízko k miestu v prvom tíme Anaheimu.

BRATISLAVA. Týždeň od 3. do 9. októbra nebol pre slovenských hokejistov v zahraničných ligách taký úspešný ako ten predchádzajúci. Stále sa však našli mená, ktoré z individuálnej stránky zaujali.

Aj tentoraz sa našiel Slovák, ktorý prekonal historický rekord v českej Tipsport extralige – Marko Daňo.

Pavol Regenda zas v Anaheime dokazuje, že o miesto v NHL skutočne stojí a bojuje. Produktívnejší ako on nebol v príprave na nový ročník nikto.

Do prvých zápasov v sezóne nastúpil útočník Marek Hrivík. Dariť sa začalo Róbertovi Bačovi a veľmi užitočný pre svoje mužstvo je obranca Peter Čerešňák.

Marko Daňo

Útočník Marko Daňo zažíva veľmi úspešný štart do sezóny. V pondelok 10. októbra je s desiatimi bodmi štvrtým najproduktívnejším hráčom základnej časti českej Tipsport extraligy.

Rovnako je jej najlepším strelcom. Spolu s Radimom Zohornom, Lubošom Horkým a Milanom Gulašom už nastrieľali osem gólov.

Daňovi k tomu pomohol predovšetkým nedeľňajší večer.

Třinec hral doma proti Litvínovu. Daňo, Marinčin, Hudáček, Marcinko, Hrehorčák, Roman a Dravecký nastúpili proti Litvínovu, v ktorého drese hrávajú Kudrna, Godla a Matúš Sukeľ.

Zápas sa začal rýchlymi gólmi. Do času 7:17 padli tri a o všetky sa postaral Marko Daňo.

Dvadsaťsedemročný útočník strelil 10. najrýchlejší hetrik v histórii súťaže, na tri presné zásahy mu stačilo len 5 minút a 47 sekúnd.

Svoj hetrik skompletizoval v čase 7:17 min, teda najrýchlejšie v histórii českej extraligy (1993 - 2022). O viac ako päť minút (12:34 min, pozn.) prekonal doposiaľ najlepší zápis, o ktorý sa postaral v roku 2009 Jaroslav Bednář.

Prvý gól strelil po 90 sekundách delovkou od modrej. Pri druhom v šiestej minúte využil chybu súperovej defenzívy a potrestal ju. Tretíkrát sa presadil v presilovke.

Pavol Regenda

Či Pavol Regenda zostane v prvom tíme Anaheimu Ducks aj po skončení prípravy, zatiaľ nevedno. Výkonmi si však jasne vypýtal miesto v otváracej zostave.

Slovenský útočník sa stal najproduktívnejším hráčom prípravy v rámci hry piatich proti piatim. V šiestich dueloch zaznamenal sedem bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Kto sa zdržal v bufete, nevidel Daňov rekord. Regenda sa výkonmi tlačí do NHL