Tatar po prestupe do New Jersey: Som súčasťou rodiny, cítim to puto

Tomáš Tatar v drese New Jersey Devils.
Tomáš Tatar v drese New Jersey Devils. (Autor: Twitter New Jersey Devils)
Oh my Hockey|10. júl 2024 o 12:10

V New Jersey sa mu darilo.

NEWARK. Známe prostredie a krásne spomienky. Tak by sa dal opísať vzťah Tomáša Tatara k jeho staronovému klubu.

Vracia sa do New Jersey Devils. Po roku v Colorade a Seattli sa rozhodol pre návrat do tímu, v ktorom hrával medzi rokmi 2021-2023.

Podpísal tu ročný kontrakt s platom 1 800 000 dolárov. Peniaze však preňho neboli prvoradou prioritou. Tou bola partia.

"Úprimne povedané, keď som tu hral, cítil som, že sme si v šatni s tímom veľmi blízki," spomína Tatar na svoje pôsobenie v Devils.

"Aj potom sme zostali vo vzájomnom kontakte, zaujímalo ma, ako sa im darí, počas sezóny sme si písali. Keď sa vrátite k takejto partii, keď cítite to puto, kamarátstvo, ktoré tu je, je to jednoducho skvelý pocit," hovorí.

Spoluhráči boli z jeho návratu rovnako nadšení.

"Keď som si uvedomil, že sa možno vrátim, chcel som si to nechať pre seba tak dlho, ako to len pôjde," vysvetľoval pre NHL.com.

"Ale aj tak sa to trochu rozšírilo, takže som od niekoľkých chalanov dostal správy a keď to bolo oficiálne, každý jeden z nich mi napísal. Som veľmi šťastný, že môžem byť opäť súčasťou Devils a byť viac ako len kamarátom chalanov, že môžem byť opäť ich spoluhráčom."

Práve to môže skúsenému útočníkovi pomôcť zabudnúť na nevydarenú sezónu a pozdvihnúť svoje výkony. V predminulom ročníku, zatiaľ poslednom v drese "diablov", totiž v 82 dueloch základnej časti pozbieral 48 (20+28) bodov.

"Keď nastupujete do nového tímu, vždy vás poteší, keď sa vás niekto ujme a osloví vás, ale toto bol úplne iný pocit," pokračoval Tatar. "Cítil som, že sa vraciam tam, kde ma poznajú a že som súčasťou rodiny." 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar po prestupe do New Jersey: Som súčasťou rodiny, cítim to puto