Kamarátia sa od detstva, venčia spolu psov. Pred semifinále vyhlásili moratórium

Vladimír Mihálik (vľavo) a Tomáš Kochan. V súkromí kamaráti, v hokeji momentálne súperi.

Kamarátia sa od detstva, venčia spolu psov. Pred semifinále vyhlásili moratórium

Vladimír Mihálik (vľavo) a Tomáš Kochan. V súkromí kamaráti, v hokeji momentálne súperi. (Autor: TASR, hckosice.sk/Bianka Palenčárová)
Vladimír Mihálik (vľavo) a Tomáš Kochan. V súkromí kamaráti, v hokeji momentálne súperi.
Vladimír Mihálik (vľavo) a Tomáš Kochan. V súkromí kamaráti, v hokeji momentálne súperi. (Autor: TASR, hckosice.sk/Bianka Palenčárová)
Daniel Dedina|4. apr 2023 o 07:25

Hokej u nich dominuje. Manželky ich už niekedy nemôžu počúvať.

V rodnom Sabinove vyrastali bok po boku. Napriek tomu, že vyše 12- tisícové mesto na Šariši nedisponovalo podmienkami na vrcholový hokej, cieľavedomo kráčali za svojim snom.

V súčasnosti obaja bývajú v Prešove, a to dokonca v rovnakom bytovom dome. Od seba ich delia len tri poschodia. Spolu venčia psov, ich rodiny sú úzko späté, deti sa hrávajú spolu.

Semifinálová séria Košíc s Michalovcami je pre nich obzvlášť špecifická. Na chvíľu ich postavila proti sebe. Pochopiteľne, len na športovom poli.

TOMÁŠ KOCHAN (37) je asistent košického trénera Dana Cemana. V mladom veku má už pomerne bohaté trénerské skúsenosti, pôsobil aj pri mládežníckych reprezentačných výberoch Slovenska.

VLADIMÍR MIHALIK (36) je kapitán a líder Michaloviec. Obrovitý obranca má skúsenosti z NHL i KHL, Slovensko reprezentoval na troch majstrovstvách sveta, v extralige má na konte zlatý hetrik s Banskou Bystricou.

Viac o ich vzájomnom vzťahu prezradili v rozhovore pre Sportnet.

Ako si spomínate na spoločné časy v Sabinove?

T. Kochan: Ak si dobre pamätám, poznáme sa už od prípravkárskych čias, keď sme začínali s hokejom. Neskôr, niekedy okolo 5. - 6. ročníka na základnej škole, sme spolu s ďalším kamarátom Marekom Zagrapanom začali cestovať za školou a hokejom do blízkeho Prešova.

Aj keď boli obaja odo mňa o rok mladší, trávili sme spolu veľa času nielen na tréningoch, ale aj vo vlaku alebo v autobuse.

Vyrastali sme skoro na jednom sídlisku a mnoho času trávili hokejbalovými turnajmi, panelák proti paneláku. V zime to boli zápasy na zamrznutej rieke Torysa.

V dorasteneckom veku sa naše cesty rozišli. Vlado šiel do Ameriky, kde sa začala jeho bohatá hokejová kariéra. Ja som dohral juniorku v Prešove a následne začal študovať v Prahe.

Do Sabinova sa stále radi vraciame. Keďže tam máme rodiny a veľa spoločných kamarátov, stále je na čo spomínať.

V. Mihalik: Poznáme sa od žiackych čias v sabinovskom hokeji. Viac času sme začali spolu tráviť od nástupu na základnú školu Československej armády v Prešove. Ja som chodil do triedy s Marekom Zagrapanom, Tomáš bol o rok starší.

Vladimír Mihálik reprezentoval Slovensko na troch majstrovstvách sveta.
Vladimír Mihálik reprezentoval Slovensko na troch majstrovstvách sveta. (Autor: TASR)

Spoločné časy v detstve boli medzi nami najmä súťažné. Najviac sme sa stretávali pri hokeji na zimnom štadióne a na ulici.

V Prešove bývate v rovnakom bytovom dome. Je to náhoda, či zámer?

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Kamarátia sa od detstva, venčia spolu psov. Pred semifinále vyhlásili moratórium