Načo toľko testujeme? pýta sa Yzerman. Očkovaná NHL znáša covid ako nádchu

Radosť hráčov Detroit Red Wings.
Radosť hráčov Detroit Red Wings. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|18. dec 2021 o 19:42

Generálny manažér Detroitu nie je spokojný s pravidlami.

DETROIT. Zostavu Detroitu Red Wings okresali prísne pravidlá. Dokopy piati hráči boli pozitívne testovaní na covid.

Menovite ide o Robbyho Fabbriho, Michaela Rasmussena, Alexa Nedeljkovica, Cartera Rowneyho a Givaniho Smitha. Okrem nich boli na covidovú listinu zapísaní aj dvaja tréneri - hlavný kouč Jeff Blashill a jeho asistent Alex Tanguay.

Generálny manažér Steve Yzerman zorganizoval tlačovú konferenciu. Situácia je zatiaľ znesiteľná a povedal, že súpisku bude dopĺňať hráčmi z AHL.

"Nikto z našich hráčov nemá vážne príznaky. Covid zatiaľ znášajú ako nádchu," vyjadril sa funkcionár, ktorý celkovo štyrikrát vyhral Stanleyho pohár.

Pri otázkach o dĺžke karantény priznal, že sa úplne nevyzná vo všetkých pravidlách. Tie sa menia s každou novou vlnou koronavírusu. Liga sa momentálne trápi veľkým počtom prípadov vo viacerých tímoch.

V Detroite hrá aj jediný nezaočkovaný hráč súťaže - Tyler Bertuzzi. Niektorí členovia organizácie už boli vakcinovaní treťou dávkou.

Hoci je NHL preočkovaná a je omnoho menej hokejistov s vážnymi príznakmi, testuje sa veľmi prísne.

"Zatiaľ neviem o tom, či sa niečo bude meniť. Kedysi sa testovalo každé tri dni, dnes musíme testovať každý deň," povedal Yzerman.

"Ale pýtam sa, načo to vôbec robíme? Naši pozitívne testovaní hráči majú buď žiadne, alebo veľmi slabé príznaky," doplnil.

Manažér zároveň pochválil svojich hráčov:

"Jediné, čo chcú, je hrať hokej. Nemajú problém urobiť hocičo, čo od nich žiadajú. Či už s protokolom súhlasia, alebo nie, poctivo ho dodržiavajú. Nikto nechce, aby sa niekto nakazil a skončil s vážnymi príznakmi či na smrteľnej posteli."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Načo toľko testujeme? pýta sa Yzerman. Očkovaná NHL znáša covid ako nádchu