Poprad hral šiestykrát po sebe u súpera, klesol až na deviatu priečku

Hráči HK Spišská Nová Ves.
Hráči HK Spišská Nová Ves. (Autor: TASR - Henrich Mišovič)
TASR|12. dec 2021 o 22:15

Prvý gól strelili Popradčania už v 58. sekunde.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Hokejisti HK Spišská Nová Ves strávia decembrovú reprezentačnú prestávku v prvej šestke Tipos extraligy.

Po víťazstve v spišskom derby nad Popradom 2:1 vyzdvihol tréner Miroslav Mosnár brankára Marcela Melicherčíka, ale aj obetavú hru tímu v defenzíve. Kormidelníka Popradu Coreyho Neilsona mrzel inkasovaný gól počas presilovky svojho tímu.

Spišiaci v piatkovom 25. kole prehrali v Nitre, ktorá im ukončila víťaznú sériu, no nezdar spod Zobora rýchlo hodili za hlavu. Na ceste za prvým víťazstvom nad Popradom v sezóne ich nepribrzdil ani gól Patrika Svitanu už v 58. sekunde.

"Mali sme zlý vstup do zápasu, súper nás dobre forčekoval. Ťažšie sme sa vracali do hry, ale na nohy nás postavili presilovky. Dali sme gól na 1:1, zápas bol po celý čas vyrovnaný. Poprad bol stále nebezpečný, no nám veľmi dobre zachytal brankár (Marcel Melicherčík, pozn.). Po dlhšom čase sme konečne zblokovali veľa striel a potešili ma aj oslabenia, v ktorých sme hrali dobre," povedal tréner HK Spišská Nová Ves Miroslav Mosnár.

Kým domáci poskočili na 6. miesto, Poprad klesol na deviate. Zverenci Coreyho Neilsona nastúpili na šiesty zápas po sebe na ľade súpera.

"Domáci hráči sa na nás veľmi dobre pripravili. Bolo ťažké sa presadiť cez ich obranu. Síce sme sa rýchlo dostali do vedenia, ale nedokázali sme to zúročiť. Mrzí nás gól, ktorý sme dostali pri vlastnom oslabení," uviedol tréner HK Poprad Corey Neilson.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Poprad hral šiestykrát po sebe u súpera, klesol až na deviatu priečku