Top talenty, neistá jednotka. Takto by mohol vyzerať tím Slovenska na MS 20

Radosť hokejistov Slovenska do 20 rokov.

Top talenty, neistá jednotka. Takto by mohol vyzerať tím Slovenska na MS 20

Radosť hokejistov Slovenska do 20 rokov. (Autor: Puckfans.at / Andreas Robanser )
Radosť hokejistov Slovenska do 20 rokov.
Radosť hokejistov Slovenska do 20 rokov. (Autor: Puckfans.at / Andreas Robanser )
Samuel Tirpák|26. dec 2022 o 16:20

Súpiska už je známa, budú sa do nej ešte dopĺňať mená.

HALIFAX, MONCTON. Majstrovstvá sveta do 20 rokov v hokeji sa začínajú 26. decembra.

Ich súčasťou bude prirodzene aj reprezentácia Slovenska, ktorá sa predstaví po prvý raz 27. decembra. Ako by mohli vyzerať jej jednotlivé formácie? A prečo by mali byť zložené práve takto?

Skaut Samuel Tirpák sa pokúsil predpovedať možnú podobu zostavy Slovákov. Pri predikcii sa snažil skĺbiť reálne možnosti aj vlastné preferencie.

Pokiaľ sa nič na úplne poslednú chvíľu nezmení, tak Slovensku bude chýbať na turnaji jednotka draftu 2022 Juraj Slafkovský, ktorému sa napriek menej bodom v NHL darí a ukazuje každodenný progres.

Mužstvo sa s jeho absenciou bude musieť vysporiadať a ukázať, že aj bez neho môžu konkurovať najlepším. Slovensko bude mať kvalitný výber naplnený hráčmi, ktorí majú vysoké hokejové IQ, hrajú bojovne a spĺňajú parametre technickej kvality na to, aby spravili pekný výsledok.

Žiaľ, pre zranenie bude chýbať i útočník Jakub Demek, ktorý by bol jedným z hlavných strojcov útočnej hry národného mužstva.

Medailu reálne očakávať asi nejde. Ale zabojovať o semifinále by sme v teoretickej rovine mohli a budeme sa spoliehať na hráčov, ktorí buď prešli draftom do NHL, alebo ich to ešte len čaká.

Zostava nemá vopred viditeľné veľké diery, no je pravda, že ide o pomerne mladý výber, pri ktorom sa veľká časť hráčov môže ukázať aj na budúcoročných majstrovstvách sveta juniorov v Göteborgu.

Tréneri už ukázali, s ktorými hráčmi naisto rátajú. Na turnajovú súpisku zapísali 21 hráčov. Zostalo voľné jedno miesto pre útočníka a jedno pre obrancu. V nasledujúcej projekcii by tieto dve pozície mali zaplniť Martin Mišiak a Jozef Viliam Kmec.

Prvý útok: Honzek-Petrovský-Mešár

Je to jeden z dvoch útokov, pri ktorých sa budeme spoliehať na jeho produktivitu a dominanciu. Toto zloženie je takmer perfektne vyladené, aby každý článok formácie naplno predviedol svoj potenciál.

Samuel Honzek je ofenzívny útočník, ktorý dokáže hrať ako na krídle, tak na centri, no viac mu pasuje rola krídelníka. Má skvelý čuch na góly a je skvelý pozične v útočnom pásme. Vo formácii bude strelcom, bude ťažiť z vynikajúcej produktivity vo WHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Top talenty, neistá jednotka. Takto by mohol vyzerať tím Slovenska na MS 20