Žilina v súboji prvých dvoch tímov víťazne, Dubničania pokračujú vo víťaznej forme

Momentka zo zápasu Vlci Žilina - Modré Krídla.
Momentka zo zápasu Vlci Žilina - Modré Krídla. (Autor: Facebook Vlci Žilina)
TASR|1. nov 2023 o 20:45 (aktualizované 1. nov 2023 o 22:55)

Najviac gólov videli fanúšikovia na štadióne v Prešove.

BRATISLAVA. Hokejisti tímu Vlci Žilina zvíťazili v súboji dvoch vedúcich tímov Tipos SHL nad HC Topoľčany 3:2.

Po 14. kole súťaže tak zvýšili náskok na čele pred svojim stredajším súperom na štyri body a odohrali navyše aj o jeden duel menej.

Topoľčany zároveň ukončili sériu piatich duelov bez straty bodu.

Dobrú formu majú Dubničania. V Rimavskej Sobote zvíťazili 2:0 a triumfovali piatykrát za sebou. V tabuľke im patrí 6. priečka.

Slovenská hokejová liga - 14. kolo:


Žilina - Topoľčany 3:2 (2:0, 1:2, 0:0)

Góly: 13. Mráz (Koyš, Pacalaj), 18. Mráz (Safaralejev, Koyš), 23. Belluš (Melcher, Pišoja) – 29. Šandor (Borák), 40. Novák (Šachvorostov)

Rozhodovali: Valachovič, Synek - Zelený, Hercog, vylúčení: 8:6, presilovky:0:1, oslabenia: 1:1

Diváci: 1915

Hlasy po zápase

Ervín Mik, riaditeľ klubu HC Topoľčany: "Žilina začala hrať vo veľkom štýle, naopak my trochu ustráchane. To sa prejavilo aj na hre, a samozrejme, aj na skóre. Prvú tretinu sme prehrali 0:2. V druhej tretine dosiahli domáci aj tretí gól. Keď nám prišli nejaké presilovky, tak sme sa trochu oklepali a trochu sme to na konci aj zdramatizovali. V presilovke 5 na 3 sme sa dostali len do jednogólového manka. V tretej tretine boli šance na obidvoch stranách. V závere sa nám nepodarilo dostať sa do väčšieho tlaku, nakoľko tam boli zase oslabenia. Zápas skončil výsledkom akým skončil, súperovi gratulujeme, zaslúžene vyhral."

Ernest Bokroš, hlavný tréner Vlci Žilina: "Dnes sme ako tréneri spokojní len s prvou tretinou, pretože sme zbytočne svojou nedisciplinovanosťou takmer stratili náskok 3:0 a zápas zdramatizovali. Samozrejme, ceníme si tri body, ale dnes sme spokojní len s jednou tretinou."

Modré krídla Slovan - Trebišov 4:1 (1:1, 3:0, 0:0)

Góly: 19. Bohunický (D. Hájnik, Královič), 28. Trubač (Klučiar, Královič), 35. Lupták (Hauser), 39. R. Petráš (Klučiar, Dudáš) – 20. T. Danielčák (Šimčák)

Rozhodovali: Adamec, Čahoj - Bezák, Ševčík, vylúčení: 3:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 187

Hlasy po zápase

Tomáš Slovák, asistent trénera Modré krídla Slovan: "Dnes nás nečakal ľahký súper, preto sme pred zápasom nič nepodcenili. Duel to potvrdil, rozhodli sme v druhej tretine, kedy sme strelili tri góly. Chalanov musím pochváliť, že zápas zvládli aj po taktickej stránke a ustrážili výsledok v tretej tretine. Tešíme sa, že sme na domácom ľade získali ďalšie tri body."

Dušan Kobeľa, hlavný tréner HK STEEL TEAM Trebišov: "Dnes bol veľmi pekný a slnečný novembrový deň, preto som mal pred zápasom dobrý pocit a veľké očakávania. Cez zápas sa však spadli. Veril som, že zoberieme body domácemu tímu. V dvoch predchádzajúcich zápasoch sme podali dobré výkony. Musíme zapracovať na tom, aby sme podávali dobré výkony pravidelne. Máme mladý tím, ale pokiaľ nebudeme hrať naplno každý zápas, nikde nás to neposunie. Som sklamaný z dnešného výkonu, musíme v zápase ukázať väčší dôraz a nebáť sa v súbojoch."

Aquacity Pikes - Považská Bystrica 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)

Góly: 20. Krasnozhon (R. Svitana, Česánek), 37. Nespala (M. Mešár, Lavička) – 21. Tománek (Omelka), 22. Tománek, 54. Volko (Zemko), 56. Volko (Rufati)

Rozhodovali: Rojík, Lesay - Staššák, Nosek, vylúčení: 3:5, presilovky a oslabenia: 0:0

Diváci: 129

Hlasy po zápase

Dušan Brincko, hlavný tréner AquaCity Pikes: "Urobili sa dve chyby, ktoré sa v taktom období sezóny nemôžu stávať. Tie rozhodli o tom, že jeden súperov hráč dokázal v jednom striedaní za minútu otočiť zápas. V tretej tretine bolo 2:2, išli sme do zabezpečenej obrany. Mali sme dve presilovky, ktoré sme zahrali veľmi zle. Mali sme otočiť misky váh na našu stranu, ale neurobili sme to. Situácia, pri ktorej sme dostali gól, si musíme pozrieť. Dnes som necítil z nášho mužstva energiu."

Jakub Ručkay, hlavný tréner HK’95 Považská Bystrica: "Chlapcom patrí absolutórium za tímovosť a to, ako sa hádzali do striel. Myslím si, že zápas sa zlomil vtedy, keď súper nevyužil tri presilové hry na začiatku tretej tretiny. Tie sme ubránili a kontrovali sme strelenými gólmi. Myslím si, že zápas bol pekný a je na škodu, že ho videli tak málo divákov. Hokej sa mi na obidvoch stranách páčil, bol útočný, otvorený, chalani makali. My sme boli šťastnejší a berieme si tri body."

Skalica - Žiar nad Hronom 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Góly: 7. Hujsa (Šátek), 33. Kuba (Janík, Vybíral), 55. Hujsa (Janík, Šátek), 60. Obdržálek – 1. Lunter (Fekiač, Jakúbek), 58. Jakúbek (Fekiač, Brumerčík)

Rozhodovali: Bachúrik, Mĺkvy - P. Tvrdoň, Rehák, vylúčení: 2:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 481

Hlasy po zápase

Michal Ružička, hlavný tréner HK ESMERO Skalica: "Bol to dobrý zápas z oboch strán. Mali sme viac gólových príležitostí, no nepodarilo sa nám ich využiť. Výsledok bol do posledných minút tesný, takže stále bolo o čo hrať. Som rád, že nakoniec sme to dotiahlo do víťazného konca."

Tomáš Nádašdi, asistent trénera HK MŠK Indian Žiar nad Hronom: "Začiatok nám vyšiel, viedli sme 1:0. V druhej tretine sme však akoby prestali hrať. Nehrali sme jednoducho, vďaka čomu sa Skalica dostala do tlaku a skórovala. V treťom dejstve sme sa snažili zápas vyrovnať a otočiť. Žiaľ, nepodarilo sa. Ušli nám ďalšie body, ale chlapci zápas odmakali."

Prešov - Trnava 5:3 (2:0, 2:1, 1:2)

Góly: 13. Leščenko (Poliaček, Kohút), 15. Kohút (Leščenko), 24. Semaňák (Frič), 26. Ščurko (Putala, Hrabčák), 44. Sojka (Ščurka, Ťavoda) – 24. Ružek (Kadyrov), 42. Miklík (Ejem), 56. Holovič (Škultéty, Jurák)

Rozhodovali: Valach, Kocúr - Hajnik, Janiga, vylúčení: 1:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 898

Hlasy po zápase

Tibor Tartaľ, hlavný tréner HC Prešov: "Sme radi za dnešné víťazstvo a za to, že sme sa revanšovali fanúšikom za domácu prehru s Topoľčanmi. Stále potrebujeme pracovať na detailoch pri hre bez puku a hlavne nájsť cestu, ako využiť minimálne jednu z troch presiloviek."

Martin Baran, hlavný tréner HK Gladiators Trnava: "Dôležitá bola prvá tretina. Súpera sme do žiadnych veľkých šancí nepustili, urobili sme dve alebo tri hrubé chyby, po ktorých išiel súper do vedenia 2:0. Aj keď sme dali gól na 3:1, potom sme hneď dostali na 4:1, po góle na 4:2 sme zas dostali na 5:2. Tieto naše góly boli v podstate zmazané hneď v ďalšom striedaní."

Rimavská Sobota - Dubnica 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Góly: 23. Hřebíček (Haščák), 54. Ďuriš (Kluka, Hřebíček)

Rozhodovali: Moller, Smrek - Hanko, Riš, vylúčení: 2:2, navyše: Nazarov (Rimavská Sobota) 5+DKZ za nedovolené bránenie v hre, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 461

Hlasy po zápase

Vladimír Klinga, hlavný tréner HKM Rimavská Sobota: "Poviem neskromne, že do dnešného duelu sme vkročili s cieľom vyhrať. Odohrali sme veľmi dobrý zápas, žiaľ, s nešťastným koncom pre nás. Dubnica prišla s ambíciou zatvárať stredné pásmo, čo dodržiavali celý čas. Vytvorili sme si nejaké šance, ale ťažko sa v tretine súpera presadzovali. Chýbala nám trochu väčšia agresivita v priestore pred bránkou a zároveň povestné šťastie. Hoci sme prehrali, chlapcov som pochválil. Toto mužstvo robí progres."

Dušan Gregor, hlavný tréner TSS GROUP Dubnica: "U nováčika sme získali cenné body. Dve tretiny som s naším výkonom nebol spokojný. Na druhej strane, hrali sme umne a disciplinovane, takže sme si body zaslúžili. Hru však treba stále zlepšiť a neustále pracovať."

Tabuľka SHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Žilina v súboji prvých dvoch tímov víťazne, Dubničania pokračujú vo víťaznej forme