Pod Oremusom nikdy nehral horšie. Zvolen zažíva najväčšiu krízu za posledné 4 roky

Zvolenskí brankári Jake Kupsky a Adam Trenčan.
Zvolenskí brankári Jake Kupsky a Adam Trenčan. (Zdroj: HKM Zvolen - Facebook, Autor: Vladimír Chramadza)
Sportnet, SITA|27. nov 2023 o 11:12

Tím spod Pustého hradu prehral v šiestich stretnutiach po sebe.

ZVOLEN. Hokejisti úradujúceho slovenského vicemajstra HKM Zvolen v súčasnosti prechádzajú veľmi náročným obdobím.

Mužstvo spod Pustého hradu prehralo v nedeľňajšom zápase 21. kola slovenskej extraligy 2023/2024 s tímom HK Poprad vysoko 1:5.

Zvolenčanom síce patrí v tabuľke 3. priečka, no v novembri ešte nezvíťazili a ťahajú šnúru šiestich prehier.

Je to najhoršia séria HKM pod vedením Petra Oremusa a najhoršia od sezóny 2019/20. Vtedy prehrali sedem duelov v rade, hlavným koučom mužstva bol Andrej Podkonický.

„Vidieť na nás, že sa nachádzame v ťažkej zápasovej strate. Pribúdajú duely, ktoré prehrávame. Odráža sa to potom aj na našich hokejkách. Chýba nám pokoj. Musíme to prekonať.

Človek sa v živote musí ocitnúť aj v takýchto situáciách a dostať sa z nich,“ povedal po stretnutí tréner Zvolenčanov. Kľúčom k prelomeniu nepriaznivej situácie by podľa neho mohla byť väčšia agresivita a zlepšenie efektivity.

Aj skúseného útočníka Mareka Viedenského trápi stav, v akom sa zvolenské mužstvo momentálne nachádza. V dueli proti Popradčanom síce hráči Zvolena začali solídne, no neskôr akoby na nich pod vplyvom nepriaznivého obdobia „doľahla deka“.

„Myslím si, že sme začali super, no potom sme dostali gól a neskôr ďalší. Momentálne si musíme vypiť kalich horkosti až do dna. Verím, že sme ho už vypili, že sa to otočí a nakloníme šťastie na našu stranu.

Každý z nás chce, na tvárach je to vidieť Snažíme sa myslieť pozitívne, ale myšlienka na prehru je asi momentálne silnejšia,“ poznamenal 33-ročný rodák z Handlovej.

Brankár Adam Trenčan sa domnieva, že Zvolenčania sa musia prehrýzť cez nepriazeň osudu. „Bohužiaľ, teraz to nejde. Musíme 'makať' a robiť všetko pre to, aby sme to zmenili. Už to trvá dlho.

Ani neviem, či niekedy vo Zvolene bola takáto dlhá nepriaznivá séria. Verím, že to čo najskôr zlomíme,“ skonštatoval Trenčan. Najbližšie budú mať Zvolenčania šancu ukončiť nepriaznivú sériu v utorok v Nových Zámkoch.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Pod Oremusom nikdy nehral horšie. Zvolen zažíva najväčšiu krízu za posledné 4 roky