Nový Slovan, staré problémy. Oremus kritizoval presilovky: Góly máme dávať, nie dostávať

Tréner HC Slovan Bratislava Peter Oremus počas zápasu 1. kola Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC Mikron Nové Zámky.
Fotogaléria (13)
Tréner HC Slovan Bratislava Peter Oremus počas zápasu 1. kola Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC Mikron Nové Zámky. (Autor: TASR)
Matej Hank|20. sep 2024 o 23:04

Slovan Bratislava vydrel v úvodnom kole víťazstvo proti Novým Zámkom.

BRATISLAVA. Aj keď hokejový Slovan Bratislava započal novú sezónu víťazstvom s Novými Zámkami, v kabíne nemôžu byť úplne spokojní.

V domácom tíme, ktorý zvíťazil 2:1, výrazne zlyhala efektivita. Na brankára Jasona Grandeho vyslal Slovan až 48 striel, no väčšina z nich nemala presnosť či dostatočnú razanciu.

Náramne sa to podobá výkonom z prvej polovice minulej sezóny, keď sa klub topil v hlbokých vodách tabuľky.

Slovan môžu tešiť získané body. Ešte väčšiu radosť však môže mať z dvojice nových hráčov - brankára Andreja Šutova a obrancu Senu Acolatseho.

VIDEO: Zostrih zápasu Slovan Bratislava - Nové Zámky v Tipos extralige

Aj keď je Američan bek, práve on rozhodol o výhre Slovana gólom a asistenciu. Štýlom hry pripomína viac útočníka.

"Je ofenzívny a veľmi prínosný. Myslím si, že aj keď je vzadu, je tam veľmi platný," povedal na jeho adresu Martin Bakoš.

Aj keď aktívnou hrou rozhodol o výhre mužstva, hráčom zápasu sa stal Šutov, ktorý pri svojom súťažnom debute vychytal aj nemožné. "Bol vynikajúci, pochytal tutovky, takže skvele," dodal Bakoš, ktorý prišiel do Slovana zo Spišskej Novej Vsi.

Zlepšiť obranu

Šutovov debut vychválil aj autor úvodného gólu zápasu Timotej Šille.

Fotogaléria zo zápasu Slovan Bratislava - Nové Zámky (Tipos extraliga 2024/2025, 1. kolo)

"Bol to aj pre neho prvý zápas v novom prostredí, číže mu to pomohlo. Nadobudne sebavedomie. Bude ešte možno lepšie chytať," povedal.

Zároveň priznal, že je podľa neho veľa vecí, na ktorých musí tím ešte popracovať. "Je to prvý zápas, trochu z nás opadla nervozita. Musíme ešte zlepšiť obranu a tímy nepúšťať k ničomu," zhrnul.

Teší ho však, že na úvod sezóny hrajú belasí doma tri zápasy v rade. Môže to byť psychická aj herná výhoda. "Trochu sa tu oťukáme a budeme pripravení von," dodal.

Kritické presilovky

Presilovky oboch tímov boli na úvod sezóny veľmi rozpačité. Ak ju hrali Nové Zámky, Slovan hral s pukom viac ako minútu.

Ak ju však hrali domáci, pri odrazených pukoch prepadli a jedenkrát z toho pramenil aj gól hostí.

VIDEO: Tréner Slovana Bratislava Peter Oremus

"A mohli sme ich dostať tri. Tri góly v našich presilovkách. To je prvá vec, ktorú zajtra budeme riešiť s tými hráčmi, ktorí sú tam na to, aby tie góly dávali a nie dostávali. Poriadne si to rozoberieme," prízvukoval tréner Peter Oremus.

Gól Slovana by mohol kandidovať aj na presný zásah roka. Bol to ukážkový protiútok so zakončením do prázdnej brány.

Predchádzal mu ale samostatný nájazd Justina Ducharmeho, ktorý však Šutov zastavil.

"Každý prvý zápas v sezóne je dôležitý, hlavne ho zvládnuť výsledkovo a to sa nám podarilo. Účel sme splnili, ale bolo tam strašne veľa vecí, ktoré si nepredstavujeme, aby tam boli. To si s chalanmi vyriešim," dodal Oremus.

Je to na nás, útočníkoch

Kvalitný výkon v bráne predviedol aj Grande, ktorý vychytal 46 striel.

"Brankári ukazovali kvalitu v celej príprave. Pevne verím, že nás budú takto držať," povedal po zápase kapitán hostí Marek Slovák.

VIDEO: Tréner Nových Zámkov Erik Čaládi

Zároveň však dodal, že zápasy, ako bol proti Slovanu, musia rozhodovať útočníci. "Je to na nás. Slovan bol viac pod tlakom a mrzí nás, že sme to nevyužili," doplnil.

Nové Zámky prešli pred sezónou výraznou obmenou kádra. V tíme je až 15 nových hráčov.

"Treba tomu čas, aby uverili tomu systému. Z môjho pohľadu kapitána to je emotívne, pretože chcem vyhrávať každý jeden zápas," konkretizoval Slovák.

V úvodnom zápase podľa neho hráči dodržiavali pokyny, ktoré si dali pred duelom. "Rozhodla jedna brejková situácia. Slovan to zakončil veľmi krásne, treba mu pogratulovať," spomenul.

Novozámčanov mnoho ľudí považuje za jedného z adeptov na vypadnutie z extraligy. Slovák však vysvetlil, že v tejto lige nemôže nikto nikoho považovať za favorita či outsidera.

"Presvedčili sme sa o tom aj minulý rok. My hlavne musíme získavať body. Je úplne jedno či jeden, dva alebo tri. Potom to bude dobre," uzavrel kapitán mužstva.

Systémové aj individuálne chyby

So zápasom nebol spokojný ani tréner hostí Erik Čaládi. Netešil ho ani výsledok či vstup do duelu.

"Nezačali sme ideálne, pritom sme hráčov pripravovali na to, že Slovan bude určite aktívny, a tak sa aj stalo. Boli sme zaskočení, prekvapení, neviem, ktoré slovo je lepšie," začal svoje hodnotenie.

V úvode mali Zámčania dve presilovky, no dopadli pre nich zle. "V druhej tretine sme sa snažili do toho dostať, trochu viac korčuľovať.

Nehovorím, že sme Slovan prehrávali, ale už to vyzeralo trochu lepšie. Stále tam však boli systémové a individuálne chyby a musíme na tom pracovať," spomenul.

Dodal, že vyrovnávajúci gól im veľmi pomohol. "Tretia tretina bola o jednom góle, mali sme ho na hokejke. No, bohužiaľ, potvrdilo sa staré známe nedáš, dostaneš, a to nás stálo zápas," uzavrel Čaládi.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Nový Slovan, staré problémy. Oremus kritizoval presilovky: Góly máme dávať, nie dostávať