Mám na NHL, ale počkám si. Ako sa Nemcovi žije v USA?

Šimon Nemec v drese New Jersey Devils.

Mám na NHL, ale počkám si. Ako sa Nemcovi žije v USA?

Šimon Nemec v drese New Jersey Devils. (Autor: New Jersey Devils/ twitter)
Šimon Nemec v drese New Jersey Devils.
Šimon Nemec v drese New Jersey Devils. (Autor: New Jersey Devils/ twitter)
Henrich Svetko|28. apr 2023 o 10:45

Šimon Nemec v prvom roku v zámorí ukazuje svoj potenciál.

Opäť rozdával prihrávky pri záverečnom vabanku. Mužstvo Utica po jeho akcii opäť vyrovnala a poslala zápas do predĺženia. Kľúčovým hráčom Comets sa v play-off AHL stal ŠIMON NEMEC. Po Lavale trápi v druhom kole Toronto.

Slovenský supertalent svoj prínos pre klub priznáva, ale so všetkou skromnosťou. Najlepší pocit je výhra, na individuálne štatistiky sa nepozerá.

V prvej sezóne vo farmárskej lige zaznamenal ohromné zlepšenie. Aby napredoval, obetoval pozície, v ktorých sa cítil komfortne. Prinieslo to ovocie. Dnes verí, že by sa uchytil aj v NHL.

Pre Sportnet sa bezprostredne po prvom zápase druhého kola (Utica podľahla Torontu 5:6 po predĺžení) podelil o svoje pocity z play-off, zo sezóny New Jersey, z postupu reprezentácie do 18 rokov do semifinále či zo zvykania si na Severnú Ameriku.

Z Toronta od spolupracovníka Sportnetu Henricha Svetka

Utice sa v poslednom období darí. Čomu to pripisujete?

Myslím si, že náš tím je výborne postavaný na zápasy v play-off. Ukázali sme to už v prvom kole, keď sme porazili silný Laval 2:0 na zápasy. Máme tu skúsených aj mladých hráčov, je to dobrý mix.

Postup z prvého kola ste pomohli vybojovať asistenciami pri vyrovnávajúcom aj rozhodujúcom góle. Ako vyzerali tieto situácie z vášho pohľadu?

Je pekné, že som pomohol tímu asistenciami, ale v play-off je to jedno, či mám dva-tri body. Najlepší pocit je z výhry. Podarilo sa nám vyhrať doma v predĺžení. Bolo super osláviť to pred našimi divákmi.

Aj v prvom zápase proti Torontu ste rozdávali prihrávky pri hre bez brankára. Cítite, že ste sa za prvý rok v AHL stali kľúčovým hráčom?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»AHL»Mám na NHL, ale počkám si. Ako sa Nemcovi žije v USA?