Nemca čaká dôležité leto. Vedenie New Jersey však nechce unáhliť jeho prechod

Šimon Nemec.
Šimon Nemec. (Autor: Twitter Utica Comets)
SITA|14. júl 2023 o 23:25

Do kempu pôjde s cieľom získať miesto v prvom tíme.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec bude mať v septembrovom tréningovom kempe klubu New Jersey Devils zo zámorskej NHL šancu vybojovať si miesto v profilige pre nasledujúci ročník.

V ostatnej sezóne 19-ročný rodák z Liptovského Mikuláša ukázal svoje kvality a vytvoril gólový aj bodový rekord nižšej AHL pre obrancu do 19 rokov.

Generálny manažér "diablov" však nechce, aby sa klub unáhlil s prechodom Slováka medzi elitu.

"Netreba sa s ním ponáhľať. Moji ľudia mi hovorili, že pôjde do kempu s cieľom získať miesto v prvom tíme. Presne to od neho chceme. Toto leto je pre neho dôležité, tak ako pre každého hráča v jeho veku a pozícii.

Čím viac počas leta zosilnie, tým viac mu to pomôže stať sa čo najlepším možným hráčom. Nezabúdajme však na to, že má len 19 rokov.

Ako bude vyzerať, keď bude mať 22, 23, 24 alebo 25? Je to pri najmenšom vzrušujúca predstava," uviedol Tom Fitzgerald o Nemcovi podľa webu New Jersey Hockey Now.

Šimon Nemec ako dvojka vlaňajšieho draftu nováčikov do NHL nazbieral v drese tímu Utica Comets spolu 34 bodov (12+22) v 65 zápasoch AHL.

V počte gólov aj bodov stanovil nové rekordy súťaže pre obrancu do 19 rokov, v produktivite o jeden bod prekonal predošlé historické maximum Davea Maloneyho zo sezóny 1974/1975.

Zvolili ho do All-Star tímu nováčikov a od svojho klubu dostal Cenu Iana Andersona za najväčšie zlepšenie počas ročníka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nemca čaká dôležité leto. Vedenie New Jersey však nechce unáhliť jeho prechod