Za Žilinu sa presadil 16-ročný mladík. Peresunko exceloval aj proti nováčikovi

Oleksandr Peresunko.
Oleksandr Peresunko. (Autor: AquaCity Pikes)
TASR|4. okt 2023 o 20:55 (aktualizované 4. okt 2023 o 23:54)

Pozrite si dnešné výsledky 5. kola Slovenskej hokejovej ligy.

BRATISLAVA. Hokejisti tímu Modré krídla Slovan vyhrali v stredajšom dueli 5. kola Tipos SHL doma nad HK ‘95 Považská Bystrica 3:2 a v neúplnej tabuľke figurujú na druhej priečke.

Bod strácajú na lídra z Prešova, ktorý má však zápas k dobru.

VIDEO: Gól 16-ročného Jakuba Dubravíka

Tretia je Žilina, ktorá uspela na ľade HK Gladiators Trnava hladko 4:0. Jej premiérový gól v dueli strelil len 16-ročný mladík Jakub Dubravik.

Slovenská hokejová liga - 5. kolo:


Aquacity Pikes - HKM Rimavská Sobota 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Góly: 17. Peresunko (Šotek), 34. Peresunko (M. Suchý, M. Mešár), 59. Przygodzki – 54. Ďaloga (Solomončak)

Rozhodovali: Valach, Lesay - Hajnik, P. Tvrdoň

Vylúčení: 4:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:1

Diváci: 121

Hlasy po zápase

Dušan Brincko, hlavný tréner Pikes: "Sme veľmi radi, že sme to na domácom ľade konečne zvládli. Chcem pekne poďakovať vedeniu a trénerovi A-tímu, že nám dnes pomohli a poslali nám päť hráčov. Bolo ich na ľade cítiť. Aj naši ostatní chlapci to však poriadne odmakali. Napríklad naša nová štvrtá formácia urobila kus dobrej roboty. Podržal nás aj gólman a najmä na konci nás zachránil. Veľká škoda, že sme ale opäť nevyužili svoje šance. Mohlo to byť 4:0. Naďalej nás to trápi. Vedieme, ale súperovi nepridáme ďalšie góly, a potom ho postavíme na nohy tak, ako to bolo aj dnes počas našej početnej výhody."

Vladimír Klinga, hlavný tréner Rimavskej Soboty: "Z oboch strán to bol dobrý zápas. Domáci mali v druhej tretine viac z hry a aj viac šancí. Boli agresívnejší, mali viac puk na hokejkách. V tretej tretine sme sa vrátili do hry gólom na 2:1, odvolali sme aj brankára, no nakoniec sme z toho inkasovali. O výsledku rozhodli presilové hry. Mali sme ich dosť, ale nedokázali sme ich využiť na ďalší presný zásah. Chlapcom nemôžem nič vyčítať, snažili sa do konca zápasu. Jeden gól však nemôže stačiť. Máme mladý tím a musíme naďalej tvrdo pracovať."

HK Gladiators Trnava - DOXXbet Vlci Žilina 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)

Góly: 37. Dubravík (Paukovček, Mráz), 40. Melcher (M. Halama), 52. Safaralejev (Melcher), 60. Galamboš (R. Varga)

Rozhodovali: Bachúrik, Čahoj - Ševčík, Haringa

Vylúčení: 2:3, presilovky a oslabenia: 0:0

Diváci: 195

Hlasy po zápase

Roman Straka, asistent hlavného trénera Trnavy: "Podali sme bojovný výkon. Myslím si, že dve tretiny sme boli Žiline vyrovnaným súperom. Mrzí nás jedine to, že sme nedokázali streliť góly. Šance sme na to mali. Chlapcom v kabíne sme akurát vytkli, že tam bolo veľa krížnych prihrávok namiesto toho, aby sme išli priamo do bránky. Z toho sa treba do ďalších zápasov poučiť.

Ernest Bokroš, hlavný tréner Žiliny: "Z našej strany to bol organizovaný a disciplinovaný výkon. Mali sme len jediný problém, že sme sa v útoku ťažko presadzovali. Nevyužili sme presilové hry, ale striedaním po striedaní a trpezlivosťou sme išli za víťazstvom. Samozrejme, výhra 4:0 je pre nás pekný výsledok. Michalovi Valentovi zároveň gratulujem k vychytanej nule."

HC Topoľčany - HK ESMERO Skalica 5:1 (0:0, 3:1, 2:0)

Góly: 34. Surový (Ručkay), 35. Gerel, 38. Dosek (Matej, Piačka), 42. Šachvorostov (Legalin), 55. Šachvorostov (Legalin, Novák) – 39. Vybíral (Pšurný, Sloboda)

Rozhodovali: Vido, Moller - Nosek, Hanko

Vylúčení: 4:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0

Diváci: 805

Hlasy po zápase

Vladimír Matejov, asistent hlavného trénera Topoľčian: "Snažili sme sa dobre pripraviť na tento zápas, keďže aj s dnešnou prvou časťou hry sme nestrelili gól už v štyroch po sebe idúcich tretinách. Potom nám to už však konečne začalo padať. Chalani dobre korčuľovali, napádali a dokonca sme sa presadili vo vlastnom oslabení, čo bolo veľmi dôležité. Škoda toho inkasovaného gólu na 3:1, no hráči ďalej pokračovali v kvalitnom výkone a nasadení. Dobre zachytal brankár Adam Beke. Mužstvo dnes na ľade odovzdalo maximum."

Miroslav Lipovský, asistent hlavného trénera Skalice: „V prvom rade gratulujem Topoľčanom k víťazstvu. My sme im však k tomu svojím bezduchým výkonom s množstvom individuálnych chýb výrazne dopomohli. Ťažko sa mi to hodnotí. Dostali sme jednoducho veľa gólov, čo musíme to prebrať v kabíne. Zajtra to možno bude poriadne tvrdé."

HK STEEL TEAM Trebišov - HK MŠK Indian Žiar nad Hronom 5:4 (2:1, 2:0, 1:3)

Góly: 7. Romanov, 14. Romanov (Škrek), 28. Matis (Šimčák), 40. Hamráček (Stripai, Solenský), 54. Stripai (Solenský, Hamráček) – 20. N. Gašpar (Jakúbek, V. Fekiač), 41. Magdolen (M. Šramaty, Rais), 50. Rais (V. Fekiač, N. Gašpar), 52. Tatár (Brumerčík)

Vylúčení: 4:4, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0

Hlasy po zápase

Dušan Kobeľa, hlavný tréner Trebišova: "Nám sa dnes podarilo opäť zložiť tím, ktorý sa vhodne dopĺňal. Mali sme vlažný začiatok, potom sme ale dali štyri góly a bola spokojnosť. V tretej tretine ani neviem, čo sa stalo. Čakali sme, že súper bude tlačiť. Začali jazdiť, my sme začali chybovať. Naši skúsení hráči už toho mali dosť. Chvalabohu sme to uhrali na tri body. Sami sme z toho urobili drámu, no takého zápasy sa ľuďom páčia.“

Jerguš Bača, hlavný tréner Žiaru nad Hronom: „Zápas nebol podľa našich predstáv. Dve tretiny sme nehrali nič z toho, čo sme si povedali. To, čo dokážeme zahrať sme hrali až v poslednej časti. Bohužiaľ, v našom najväčšom tlaku sme znova urobili chybu, ktorú súper potrestal.“

Modré krídla Slovan - HK ‘95 Považská Bystrica 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Góly: 3. Klučiar, 20. Preisinger (Klučiar), 34. Hajnik (Petráš, Myšiak) – 26. Lušňák, 57. Hlaváč (Ligas)

Rozhodovali: Klejna, Kalina - Staššák, Janiga, Mĺkvy, Adamec - Bezák, Hercog

Vylúčení: 2:1, presilovky a oslabenia: 0:0

Diváci: 105

Hlasy po zápase

Tomáš Slovák, asistent hlavného trénera Modrých krídel: "Vedeli sme, že Považská Bystrica príde po jej poslednom zápase dobre pripravená, čo sa aj potvrdilo. V niektorých častiach zápasu mali hostia navrch, podržal nás však brankár Gazdžiev, ktorý nám dal šancu vyhrať. V tretej tretine sme si verili, že výsledok ustrážime. Tešíme sa zo získaných troch bodov."

Jakub Ručkay, hlavný tréner Považskej Bystrice: "Produktivita nás trápi už dlhšiu dobu. Musím pochváliť chalanov, že sa po vysokej prehre s Prešovom spamätali a dnes sme boli viackrát lepší ako domáci celok. Bohužiaľ nás stále trápi produktivita, na ktorej pracujeme. Verím, že so zlepšenou efektivitou sa nám budeme ľahšie vyhrávať."

Tabuľka SHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Za Žilinu sa presadil 16-ročný mladík. Peresunko exceloval aj proti nováčikovi