Ristolainen podpísal kontrakt. Zarobí viac ako Sergačov či Girard

Rasmus Ristolainen.
Rasmus Ristolainen. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|10. mar 2022 o 16:37

Rasmus Ristolainen dostal novú zmluvu.

PHILADELPHIA. Predĺženie zmluvy si vo Philadelphii vykoledoval fínsky obranca Rasmus Ristolainen. Oznámenie o lukratívnosti zmluvy mnohých prekvapilo.

Dvadsaťsedemročný obranca, podľa mnohých preplatený, dostal ďalšiu veľkú zmluvu. Flyers sa s ním dohodli na päťročnom kontrakte v priemernej ročnej hodnote 5 100 000 dolárov.

Najviac si zadák "letcov" zarobí v treťom roku kontraktu, konkrétne 6,5 mil. dolárov. Najmenej dostane v prvom a piatom roku, rovné štyri milióny.

Ristolainen zarábal od ročníka 2016/17 5 400 000 dolárov ročne.

Vo Philadelphii hrá iba prvú sezónu. V 49 stretnutiach má na konte dva góly a jedenásť asistencií. Už od výmeny, po ktorej ho Flyers získali, bolo jasnou prioritou, aby v klube zotrval.

Bol draftovaný na ôsmom mieste draftu 2013 Buffalom Sabres, klubom, ktorého dres si obliekal medzi rokmi 2013-2021. Celkovo v NHL odohral 591 zápasov so ziskom 258 (48+210) bodov.

Ďalšia takto vysoká dlhodobá zmluva je prekvapením. Analytici dlhší čas poukazujú na jeho nevábne čísla v pokročilých štatistikách a radia ho k najhorším bekom ligy, a to najmä z defenzívneho hľadiska. Všetko ešte zvýrazňuje hororová sezóna celého mužstva.

Vďaka novej zmluve bude Ristolainen zarábať viac peňazí ako Sam Girard, Devon Toews či Michail Sergačov.

Ide o prvého potenciálne voľného hráča Flyers s novým kontraktom. Klub musí vyriešiť budúcnosť Claudea Girouxa, Justina Brauna, Keitha Yandlea, Martina Jonesa a ďalších.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ristolainen podpísal kontrakt. Zarobí viac ako Sergačov či Girard