Na ľade využíva, že chodil na herectvo. Repčík prezradil, prečo odmietol ponuku Košíc

Slovenský hokejový útočník Peter Repčík v prípravnom zápase s Kanadou.

Na ľade využíva, že chodil na herectvo. Repčík prezradil, prečo odmietol ponuku Košíc

Slovenský hokejový útočník Peter Repčík v prípravnom zápase s Kanadou. (Autor: SITA/AP)
Slovenský hokejový útočník Peter Repčík v prípravnom zápase s Kanadou.
Slovenský hokejový útočník Peter Repčík v prípravnom zápase s Kanadou. (Autor: SITA/AP)
Šimon Čop|27. nov 2023 o 07:00

Rozhovor s Petrom Repčíkom.

Patrí k stáliciam v slovenskej reprezentácii do 20 rokov a ak sa nestane nič nepredvídané, mal by sa predstaviť aj na blížiacich sa juniorských majstrovstvách sveta.

Pred tými má PETER REPČÍK famóznu formu. V silnom tíme Drummondville Voltigeurs v kanadskej juniorskej QMJHL nazbieral v 23 zápasoch 25 bodov, z toho 14 gólov.

Hoci mal pred sezónou na stole niekoľko ponúk zo seniorských líg, vrátane jednej od materského klubu HC Košice, rozhodol sa pokračovať v juniorke. A neľutuje, lebo verí, že sa mu môže podariť dlhšia kariéra v Severnej Amerike.

V rozhovore pre Sportnet prezradil aj pikošku o tom, kedy a prečo využíva na ľade skúsenosti, ktoré získal na hodinách herectva.

V sezóne 2023/24 ste zatiaľ bodovo výborne rozbehnutý. Čomu to pripisujete? 

Mal som vynikajúcu letnú prípravu v Košiciach. Trénoval som so skvelou partiou a výbornými trénermi. V klube som obklopený šikovnými hráčmi, popracoval som na mentálnej príprave s mentálnym koučom. Dôvodov je viac. 

My na Slovensku vidíme často iba čísla, ktoré máte omnoho vyššie ako kedysi. Vnímate však na sebe, že ste sa posunuli aj hokejovo? 

Nepovedal by som, že som sa extrémne zlepšil, ako by sa dalo vydedukovať zo štatistík. Veľmi ťažím z toho, akú chémiu sme si našli so spoluhráčmi. Aj pominulé roky som hral dobre, len niekedy nám chýbalo šťastie v zakončení. 

Spomenuli ste letnú prípravu. V čom konkrétnom ste sa chceli zlepšiť najviac? 

S generálnym manažérom sme sa rozprávali o mojom rozbehu, o prvých troch krokoch. Na to sme sa zamerali a cítim na ľade, že sa mi podarilo posunúť sa v tom.

Svoj osobný gólový rekord v jednej sezóne QMJHL ste už prekonali, v 23 dueloch ste dali 14 gólov. Strieľate ich tak, ako vás poznáme, zblízka brány dorážkou či tečmi? 

Práveže tento rok skôr nie. Asi štyrikrát som skóroval z medzikružia, ale aj to bolo skôr do vinkla. Inak veľmi nedávam góly z dorážok, mám asi jeden. Nehrám presilovku pred bránkou, to bude tým.

V rozhovore sa dočítate:

  • Prečo uprednostnil Kanadu pred ponukou z HC Košice?
  • Koľko ponúk mal zo seniorských líg?
  • Za akým účelom využíva francúzsky jazyk?
  • Čím ho motivuje manažér, bývalý skaut Winnipegu Jets?
  • S akým nastavením pôjde na MS do 20 rokov?

V reprezentácii ste však často plnili úlohu predbránkového hráča. Baví vás hrať v priestoroch, kde to bolí? 

Ako mi raz povedal Maroš Jedlička: “Před brankou jsou peníze.” (smiech) Je to pravda. Ťažko sa tam hrá, ale nevadí mi to. Chodil som na herectvo, takže niekedy, keď cítim zozadu krosček, ešte aj zvládam vybojovať presilovku 5 proti 3. 

Podľa našich informácií ste mali pred touto sezónou na stole ponuku od klubu HC Košice. Prečo ste sa rozhodli pokračovať v Kanade? 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»QMJHL»Na ľade využíva, že chodil na herectvo. Repčík prezradil, prečo odmietol ponuku Košíc