Facka i úder kolenom. Marchand a Foligno absolvujú disciplinárne stretnutie

Hráči Winnipegu a Minnesoty v pästnom súboji.
Hráči Winnipegu a Minnesoty v pästnom súboji. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|9. feb 2022 o 19:55

Obaja hráči sa dopustili škaredých priestupkov.

NEW YORK. Hokejisti Brad Marchand a Marcus Foligno absolvujú disciplinárne stretnutia za ich zákroky v zápasoch v noci z 8. februára.

Útočník Bostonu Brad Marchand sa so zástupcami pre hráčsku bezpečnosť stretne cez zoom. Budú ho môcť suspendovať na viac ako päť zápasov.

V zápase proti Pittsburghu sa nešportovo zachoval proti brankárovi Tristanovi Jarrymu. Do hlavy ho udrel päsťou aj hokejkou.

"Úprimne, ukazuje to Bradovu nedisciplinovanosť v danej situácii," hovoril tréner Bostonu Bruce Cassidy. "Brad je líder nášho tímu a potrebuje kontrolovať svoje emócie."

Incident sa odohral na konci riadneho hracieho času. Marchand dostal menší trest za hrubosť a vylúčený bol do konca zápasu za pokus zraniť súpera.

"Myslím, že to bolo len vypätie daného momentu," hovoril brankár Pens Tristan Jarry. "Myslím, že každý bojuje naplno, snažil sa dostať puk do brány, ale náš tím robil skvelú prácu. Je to súčasť hry, ostáva to na ľade."

Marchand je známy hriešnik. Suspendovaný bol už sedemkrát a pokutovaný päťkrát. Naposledy ešte v tejto sezóne za podkopnutie Olivera-Ekmana Larssona v novembri, keď vynechal tri zápasy.

Počas svojej kariéry prišiel už o takmer milión dolárov. Doteraz sa to rovná hodnote 971 tisíc a je veľmi pravdepodobné, že táto čiastka sa navýši.

Stretnutie podobného typu absolvuje aj útočník Minnesoty Marcus Foligno. Jeho vypätú náladu si v noci odniesol útočník Winnipegu Adam Lowry.

Títo dvaja sa v zápase dvakrát pobili. Ani to ale nebolo všetko. Druhá skrumáž skončila úderom kolena do Lowryho.

Počas zápasu dostal Foligno menší trest za nešportové správanie a väčší za bitku. Za úder kolena bude ešte zrejme dodatočne potrestaný.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Facka i úder kolenom. Marchand a Foligno absolvujú disciplinárne stretnutie