Druhé finále za sebou? Floride stačí vyhrať už len jeden zápas

Anton Lundell oslavuje gól so spoluhráčmi.
Anton Lundell oslavuje gól so spoluhráčmi. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|31. máj 2024 o 06:54 (aktualizované 31. máj 2024 o 08:26)

Víťazi základnej časti sa ocitli na pokraji vypadnutia po prvý raz v tohtoročnom play-off.

NHL - finále Východnej konferencie - 5. zápas

New York Rangers - Florida Panthers 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Góly: 23. Kreider (Zibanejad), 60. Lafrenière (Zibanejad) – 29. Forsling (Bennett, Ekblad), 51. Lundell (Luostarinen), 59. Bennett

Brankári: Šesťorkin 34/36 - Bobrovskij 25/27

/stav série 2:3/

NEW YORK. Prvý finálový mečbal v NHL v roku 2024 si vybojovali hokejisti Floridy. Po výhre 3:2 nad New Yorkom Rangers v piatom zápase im chýba jediné víťazstvo na postup do súboja o Stanley Cup.

Na Manhattane najskôr prehrávali po góle Kreidera v 23. minúte, ale už o šesť minút vyrovnal Forsling a "panteri" tak prebrali zápas do vlastných rúk. Súpera prestrieľali.

"Bola to nádherná akcia a dôležitý gól. Anton je úžasný hráč a je zábavné sledovať ho," poznamenal kapitán floridského tímu Aleksander Barkov.

V treťom dejstve sa presadil Lundell a do prázdnej bránky Bennett. 50 sekúnd do konca ešte dal domácim nádej Lafreniere, ale už bolo neskoro.

Lundell vyzdvihol výkon tímu v rozhodujúcej fáze zápasu: "V tretej tretine sme mali niekoľko veľkých šancí a celkovo sme v nej hrali veľmi dobre. Stále sme hrali aktívne a verili, že súperovi odskočíme. Počkali sme si na šancu a využili ju."

Cats si môžu vybojovať postup do druhého finále v rade na domácom ľade. Rangers ako víťazi základnej časti čelia vypadnutiu.

"Nejaký čas nám trvalo, kým sme dnes začali hrať náš hokej. Kľúčové bolo, že sme v tretej tretine zjednodušili hru. Nekomplikovali sme si rozohrávku a hrali priamočiaro," poznamenal tréner Floridy Paul Maurice.

Rangers nevyužili domáce prostredie a pred šiestym zápasom sa dostali do nepríjemnej situácie.

"Séria sa ešte neskončila. Musíme efektívnejšie využívať svoje šance. Naša hra vyzerá celkom dobre, ale dôležité sú víťazstvá. Stále máme dosť sebadôvery. Sme odolný tím a počas celej sezóny sme správne reagovali na situácie, v ktorých sme potrebovali zvíťaziť," poznamenal obranca "jazdcov" Adam Fox.

Rangers budú musieť odvrátiť koniec sezóny na ľade súpera, na ktorom sa v treťom a štvrtom zápase série predlžovalo.

"Niet čo dodať. Sme pritlačení k múru. V ďalšom stretnutí musíme ukázať našu najlepšiu hru, aby sme "prežili" do ďalšieho zápasu," poznamenal kapitán newyorského tímu Jacob Trouba.

Jeho tímu sa v sérii proti Floride nedarí využívať presilovky, keď zo 14-tich vyťažil iba jeden gól.

Panthers si úspešnosť v oslabeniach vylepšili aj v piatom zápase, v ktorom dostali štyri menšie tresty.

"Chlapci si robia svoju prácu. Hrajú dôsledne, dodržiavajú pokyny a systém. Rangers majú dobrú presilovku, sú silní, no naši hráči im to znepríjemňujú," poznamenal brankár Floridy Sergej Bobrovskij.

Cats si môžu vybojovať postup do druhého finále v rade na domácom ľade. Rangers ako víťazi základnej časti čelia vypadnutiu.

VIDEO: Zostrih zápasu New York Rangers - Florida Panthers

Pavúk play-off NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Druhé finále za sebou? Floride stačí vyhrať už len jeden zápas