Smútok v Nemecku. Zomrel mladý hokejový brankár, mal iba 25 rokov

Jan Dalgic.
Jan Dalgic. (Autor: EC Hannover Indians/ facebook)
Sportnet|16. okt 2023 o 14:10

Cez víkend prišla z Nemecka smutná správa.

HANNOVER. Zomrel mladý hokejový brankár a nemecký mládežnícky reprezentant Jan Dalgic. Prehral boj so zákernou chorobou.

Dalgic sa dozvedel diagnózu v deň svojich 25. narodenín, 4. januára. Bol prevezený do nemocnice, kde lekári odhalili prítomnosť nádoru na mozgu.

Po necelom roku chorobe podľahol.

O úmrtí mladého brankára informoval klub tretej nemeckej ligy Hannover Indians, v ktorom Dalgic pôsobil počas dvoch uplynulých sezón.

„Máme smutnú povinnosť vás informovať, že náš kamarát a spoluhráč Jan Dalgic zomrel dnes v skorých ranných hodinách,“ napísal klub na sociálnych sieťach.

Taktiež vyjadril úprimnú sústrasť Janovej rodine, ktorá sa o neho obetavo počas celého roka starala.

"Trúchlime nad stratou výnimočného muža a sme ohromení pocitom nespravodlivosti, nad stratou tak mladého človeka, ktorý život len začal," dodal klub.

Jeho spoluhráči a priatelia už v minulosti iniciovali kampaň s názvom "The save of his life" v preklade "Zákrok jeho života," s cieľom zbierať finančné prostriedky na drahú špeciálnu liečbu pre Jana.

Túto smutnú správu prijali aj iné hokejové kluby v Nemecku, ktoré vyjadrili svoju podporu a úprimnú sústrasť Dalgicovej rodine a blízkym.

"Odpočívaj v pokoji, drahý Jan," odkázali Eisbären Regensburg či Krefeld Pinguine.

Dalgic počas svojej kariéry obliekal dres Kolína, Rostocku a posledne Hannoveru. Nemecko reprezentoval v juniorských kategóriach.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Smútok v Nemecku. Zomrel mladý hokejový brankár, mal iba 25 rokov