V Amerike to nevyšlo. Čajkovičovi vypršal kontrakt v NHL, podpísal v Česku

Slovenský hokejista Maxim Čajkovič v drese tímu Iowa Wild.
Slovenský hokejista Maxim Čajkovič v drese tímu Iowa Wild. (Autor: Iowa Wild/ instagram)
Oh my Hockey|3. júl 2024 o 10:36

V zámorí si zahral v AHL či ECHL.

LITVÍNOV. Slovenský hokejový útočník Maxim Čajkovič bude pôsobiť v českom klube HC VERVA Litvínov. Účastník Tipsport extraligy o tom informuje na oficiálnom webe.

"S Litvínovom sme boli v kontakte od konca sezóny.  Zo strany klubu som cítil veľký záujem a nadobudol som dojem, že to bude fungovať z oboch strán. Nakoniec som sa rozhodol, že to bude najlepšia možnosť," povedal o dôvodoch svojho rozhodnutia.

Do Európy sa vracia po šiestich rokoch v zámorí. Hral tam už v juniorskej QMJHL. V roku 2019 ho v treťom kole draftovali Tampa Bay Lightning, ktorí s ním aj podpísali zmluvu. Potom patril klubom Minnesota Wild a Pittsburgh Penguins.

V NHL však nikdy neprerazil. Jeho maximom bolo 32 zápasov v AHL, no inak väčšinu seniorskej kariéry strávil v tretej najvyššej zámorskej seniorskej súťaži ECHL.

"Maxim je stále mladý a perspektívny hráč. Sme presvedčení, že počas zámorských angažmánov dozrel ako hráč aj osobnostne. Sľubujeme si od jeho príchodu zvýšenie konkurencie v radoch útočníkov a tešíme sa na spoluprácu s ním," hovorí podľa klubového webu generálny manažér Pavel Hynek.

"Max je dynamický, priamočiary hráč s dobrými zakončovateľskými schopnosťami. Pevne veríme, že v ňom získavame hráča, ktorý bude pracovitý a bude sa chcieť neustále zlepšovať," dodal športový riaditeľ Tomáš Vrábel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»V Amerike to nevyšlo. Čajkovičovi vypršal kontrakt v NHL, podpísal v Česku