Špekulácie sa potvrdili. Toronto získalo brankára Matta Murrayho

Matt Murray.
Matt Murray. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|12. júl 2022 o 06:43

Toronto Maple Leafs našli svoju jednotku u rivala.

TORONTO. Výmena Matta Murrayho bola pre Ottawu Senators prioritou. Podľa toho vyzerá aj trejd, ktorý uskutočnili s Torontom Maple Leafs.

Kanadský brankár sa sťahuje do Toronta spolu s voľbou v treťom kole draftu 2023 a v siedmom kole draftu 2024. Sens si navyše nechajú 25 percent z jeho platu. Opačným smerom neputuje nikto a nič, oficiálne len "budúce vyrovnanie".

Murrayho výmena bola takmer jasnou vecou. Po sezóne sa vedelo, že s ním "senátori" ďalej nepočítajú, museli len nájsť vhodného záujemcu.

Pôvodne ho chceli vytrejdovať do Buffala, avšak obchodu zabránil Murray, ktorý umiestnil Sabres na listinu klubov, kam nemôže byť vymenený. V posledných dňoch sa jeho meno skloňovalo v spojitosti s Torontom a Edmontonom.

Dvadsaťosemročný brankár bude chcieť vzkriesiť svoju kariéru. V najväčšom meste Kanady na to bude mať ideálnu možnosť. "Javorové listy" sa zbavili Petra Mrázka a Jack Campbell čoskoro odíde ako voľný hráč.

V posledných troch rokoch bol v NHL podpriemerom. V poslednom roku v Pittsburghu zaznamenal len 89,9-percentnú úspešnosť zásahov. Po príchode do Ottawy to bolo ešte horšie - 89,3 percent. V poslednom ročníku odchytal 20 duelov s 90,6-percentnou úspešnosťou a priemerom 3,05 inkasovaných gólov na zápas.

Murray bol draftovaný v roku 2012 v treťom kole Pittsburghom Penguins. S klubom dvakrát vyhral Stanley Cup.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Špekulácie sa potvrdili. Toronto získalo brankára Matta Murrayho