Chcel odísť z Caroliny. Bolo to 50 na 50, hovorí Nečas o podpise s Hurricanes

Martin Nečas.
Martin Nečas. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|26. aug 2024 o 07:31

Jeho priemerný čas na ľade v poslednej sezóne klesol.

RALEIGH. O budúcnosti Martina Nečasa sa špekulovalo dlhé mesiace. Po výkonoch na zlatých MS na domácom ľade bol žiadaným hráčom, no napokon ho z Caroliny nevymenili.

Keď sa do kancelárie dostal nový generálny manažér Eric Tulsky, vyhrnul si rukávy. Podarilo sa mu s českým útočníkom dohodnúť na dvojročnom kontrakte s ročným zárobkom 6,5 mil. dolárov.

"Mali sme o tom dlhé debaty. Bolo to 50 na 50," povedal Nečas v rozhovore s Elliotteom Friedmanom.

"Nemal som dobrú sezónu a nebol som šťastný. Ale preniesli sme sa cez to a našli sme spôsob, ako spolu zostať ďalšie dva roky. Carolina je môj domov. Som šťastný, že som späť a že môžem dokázať ľuďom, že som lepší než vlani."

Nečas ukončil minulú sezónu s 53 (24+29) bodmi v základnej časti a 9 (4+5) v 11 dueloch play-off. Jeho vyťažovanosť však spadla na 17 minút a 21 sekúnd.

"Musím trénerovi niečo dať, aby mi mohol dať niečo na oplátku. S Rodom (Brind´Amourom, pozn. red.) som mimo ľadu nemal nikdy nijaký problém. Ja som ten, čo musí byť lepší. Musím byť hráčom, ktorému bude dôverovať," dodal sebakriticky Nečas.

V Caroline je od draftu v roku 2017, keď si ho klub vybral z 12. pozície. V NHL doposiaľ odohral 362 stretnutí a zaznamenal 243 (97+146) bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chcel odísť z Caroliny. Bolo to 50 na 50, hovorí Nečas o podpise s Hurricanes