Láka skautov z NHL. Mišiak prezradil dôvod, prečo odišiel do Ameriky

Martin Mišiak.

Láka skautov z NHL. Mišiak prezradil dôvod, prečo odišiel do Ameriky

Martin Mišiak. (Autor: Jakub Homoľa)
Martin Mišiak.
Martin Mišiak. (Autor: Jakub Homoľa)
Šimon Čop|14. feb 2023 o 06:00

Mišiak môže byť draftovaný vysoko, aktuálne predpovede sa pohybujú okolo tretieho kola.

Jeho prestup sa rodil dlho a úmorne. Hoci na oficiálnych stránkach USHL figuroval ako prichádzajúci hráč, klub HC Mikron Nové Zámky po MS do 20 rokov dementoval, že sa ich zverenec chystá do zámoria.

Napokon sa špekulácie naplnili. Talentovaný MARTIN MIŠIAK sa rozhodol pridať sa k Pavlovi Funtekovi v klube Youngstown Phantoms. V rozhovore pre Sportnet vysvetľuje, ako sa tento odchod vlastne zrodil a prečo sa preň rozhodol.

Veľa skautov je z jeho rozhodnutia nadšených. Nie je tajomstvom, že sa klubom z NHL jeho hra páči a vďaka presunu ho môžu vídať častejšie.

Mišiak sa podelil o dojmy zo Severnej Ameriky a zvykaní si na nový štýl hokeja, porozprával o stretnutiach so skautmi z NHL i o tom, prečo napokon hráva v Spojených štátoch a nie v Kanade v Mešárovej či Petrovského lige.

Nedávno ste sa rozhodli prestúpiť do zámoria. Aké sú vaše prvé dojmy z nového prostredia?

Veľmi dobré. Stretávam tu milých ľudí, prostredie sa mi páči. Máme tu vynikajúce podmienky na hokej. Zatiaľ hodnotím Ameriku veľmi pozitívne.

Nemali ste pred takou životnou zmenou rešpekt?

Určite som mal v hlave niekoľko otáznikov. Nepoznal som ligu ani ľudí. Nepovedal by som však, žeby som sa obával.

Bývate u rodiny?

Áno, spolu s dvomi spoluhráčmi. Je so mnou Čech Tomáš Machů, ktorý mi dosť pomáha aklimatizovať sa, aj Američan William Whitelaw.

Okolo vášho prestupu bola dlho neistota. Najprv ho oficiálne oznámili na stránke USHL, potom sa Nové Zámky ohradili, že nikam neodchádzate. Ako to teda bolo?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Láka skautov z NHL. Mišiak prezradil dôvod, prečo odišiel do Ameriky