Excelentný korčuliar a top obranca. Fehérváry je najlepší mladík vo Washingtone

Martin Fehérváry tesne po góle.
Martin Fehérváry tesne po góle. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|23. aug 2022 o 13:45

Tvrdí to novinár Corey Pronman.

WASHINGTON. Slovenský obranca Martin Fehérváry je najlepší mladý talent Washingtonu Capitals, myslí si odborník na prospekty Corey Pronman.

Pre TheAthletic vydáva rebríčky mladých nádejí každého tímu a Washington podľa neho nemá lepšieho mladého hráča do 22 rokov.

Fehérváry sa ukazuje ako skvelá voľba v druhom kole draftu. Pronman píše, že jeho korčuľovanie a bojovnosť sú v NHL nadpriemerné. V rodákovi z Bratislavy vidí hráča, ktorý bude hrať na vrchu zostavy, teda v prvom obrannom páre.

"Fehérváry vletel do ligy vo veku 22 rokov a vo Washingtone hral ako obranca do top štvorky. Je excelentný korčuliar so skvelým motorom a slušnou veľkosťou. Táto kombinácia mu pomáha zastavovať veľa akcií súpera," opisoval obrancu Pronman.

"Hrá sa proti nemu ťažko a jeho korčuľovanie mu pomáha ukončovať šance ľahko. Ofenzívne nevyniká, ale dokáže spraviť dobrú prvú prihrávku a využiť svoje nohy na rýchle prechody. Fehérváry vyzerá tak, že bude skutočne obranca prvého páru," doplnil.

Martin Fehérváry má za sebou prvú kompletnú sezónu v NHL. V 79 zápasoch mal 17 bodov (8+9). Washington si ho vybral na drafte zo 46. miesta v druhom kole v roku 2018.

V rebríčku za Fehérvárym figuruje Rus Ivan Mirošničenko, voľba Caps v prvom kole draftu 2022. Ďalšími v poradí sú centri Connor McMichael a Hendrix Lapierre, prvú päťku uzatvára obranca Ryan Chelsey.

Celkovo Pronman zaradil talenty Washingtonu na 24. miesto v rámci NHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Excelentný korčuliar a top obranca. Fehérváry je najlepší mladík vo Washingtone