Studenič by mal byť čoskoro späť v NHL. Kedy podpíše Dallas najväčšiu hviezdu?

Marián Studenič v drese Dallasu Stars.

Studenič by mal byť čoskoro späť v NHL. Kedy podpíše Dallas najväčšiu hviezdu?

Marián Studenič v drese Dallasu Stars. (Autor: SITA/AP)
Marián Studenič v drese Dallasu Stars.
Marián Studenič v drese Dallasu Stars. (Autor: SITA/AP)
Šimon Čop|4. okt 2022 o 15:30

Stars vlani postúpili do play off, podarí sa im to znova?

BRATISLAVA. Dallas Stars sa pripravujú na štart novej sezóny NHL už bez slovenského hokejistu Mariána Studeniča. Toho poslali do AHL.

Ich cieľom bude opäť postup do play off. V sezóne 2021/2022 sa im to podarilo vďaka tzv. divokej karte. So ziskom 98 bodov skončili v Západnej konferencii na siedmej priečke s náskokom štyroch bodov pred prvým nepostupujúcim.

„Hviezdy“ čaká náročná sezóna. Stále nemajú podpísaný kontrakt s najväčšou hviezdou a opäť sa očakáva, že o postup budú bojovať do posledných chvíľ.

Ohľadom budúcej sezóny Dallasu sme sa rozprávali aj so slovenským expertom na tím Jurajom Králikom, bloggerom a redaktorom špecializovaného zámorského webu Defending Big D.

Studenič je ideál

Králik tvrdí, že preradenie Studeniča na farmu sa stretlo s prekvapením. Sám čakal, že by si mohol vybojovať miesto v otváracej zostave sezóny.

„Viacero ľudí okolo tímu bolo prekvapených a ja tiež, že Studeniča poslali na waiver listinu, lebo z hľadiska cap hitu je to ideálny trinásty útočník.

V kempe vyčnievalo ako bojoval a ak by bol efektívnejší a premieňal šance, tak je ešte v NHL. Rozhodnutie padlo zrejme z toho dôvodu, aby v zostave vytvorili priestor pre Wyatta Johnstona alebo Logana Stankovena. Možno aj oboch,“ myslí si.

Studenič patrí k hráčom, ktorí cez waiver listinu prechádzajú pravidelne. Už vedenie New Jersey Devils s ním takto riskovalo viackrát a raz sa to nevyplatilo. Práve cez listinu nechránených hráčov totiž putoval do Dallasu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Studenič by mal byť čoskoro späť v NHL. Kedy podpíše Dallas najväčšiu hviezdu?