Koniec kariéry? Kdeže, Fleury chce pokračovať aj v ďalšej sezóne

Marc-André Fleury v drese Minnesoty Wild.
Marc-André Fleury v drese Minnesoty Wild. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|20. apr 2022 o 07:26

Veteránovi Fleurymu sa po sezóne skončí kontrakt

ST. PAUL - Brankár Minnesoty Wild Marc-André Fleury je v pokročilom hokejovom veku predmetom špekulácií a dohadov. Situáciu okolo seba sa rozhodol sám o čosi vyjasniť.

Kanadskému brankárovi sa po sezóne skončí kontrakt. Od uzávierky prestupov pôsobí v Minnesote Wild, kde dostal šancu zahrať si opäť o Stanley Cup, ktorý vyhral už trikrát.

On by rád pokračoval v kariére. Pre kanadský frankofónny portál La Presse povedal: "Rád by som odohral ešte aspoň jednu sezónu. Je to pomerne čerstvé rozhodnutie. Stále rád hrám, na ľade sa bavím a aj moje telo ešte čo-to vydrží."

Tridsaťsedemročný brankár nastúpil v prebiehajúcom ročníku do 52 duelov s 91-percentnou úspešnosťou zásahov a priemerom 2,9 inkasovaných gólov na zápas. Po prestupe z Chicaga do Minnesoty sa jeho štatistiky razantne zlepšili.

Ďalším rokom v NHL dostane Fleury šancu predbehnúť Patricka Roya na druhej priečke v počte výhier v kariére v historickej tabuľke brankárov. Fleury sa v prebiehajúcom ročníku stal len tretím brankárom s 500 výhrami v lige.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Koniec kariéry? Kdeže, Fleury chce pokračovať aj v ďalšej sezóne