Skrat Belluša na ľade i v útrobách štadióna. Staňa: V hlave toho veľa nemá

Martin Belluš (vpravo) v zápase HC Košice - HC Slovan Bratislava.
Martin Belluš (vpravo) v zápase HC Košice - HC Slovan Bratislava. (Autor: TASR - Pavel Neubauer)
Patrik Fotta|18. apr 2022 o 07:10

Bol to stupídny faul, vravel tréner Slovana.

KOŠICE. Vypredaná Steel Aréna bola v absolútnom tranze. Košickí hokejisti sa totiž dokázali dostať z extrémne náročnej situácie.

V semifinálovej sérii so Slovanom Bratislava prehrávali 2:3 na zápasy a v šiestom dueli museli doháňať dvojgólové manko.

Zníženie prišlo z hokejky Patrika Rogoňa, ktorého semifinále zastihlo v životnej forme. Presadil sa už vo štvrtom zápase za sebou.

V základnej časti pritom strelil rodák zo Žiliny iba tri góly v 43 zápasoch.

"Play off robí divy. Som veľmi rád, že môžem tímu pomôcť gólmi.

Hráme jeden za druhého a verím, že sa nám podarí uspieť aj v 7. zápase v Bratislave," povedal Rogoň, ktorý je spolu s brankárom Riečickým nečakaným hrdinom Košíc.

Podkonický: Bol to stupídny faul

Druhému gólu "oceliarov" predchádzalo vylúčenie útočníka Slovana Martina Belluša.

Ten vytrhol brankárovi Riečickému hokejku a odhodil ju na ľad, pričom puk bol v tom čase už ďaleko od košickej bránky.

Hokejový expert Rastislav Staňa to komentoval, že takýchto skratových situácií sa Belluš dopustil viackrát aj počas pôsobenia v Košiciach.

"Ten chlapec toho v hlave veľa nemá," zaznelo od Staňu, v priamom prenose na adresu Belluša. K jeho skratu sa po zápase vyjadril aj tréner Slovana Andrej Podkonický.

"Nepochopiteľným až stupídnym faulom sme darovali súperovi presilovú hru. Martinovi vravím od začiatku, aby sa takých vecí vyvaroval. Ak chceme byť víťazným tímom, nemôže sa nám to stávať," uviedol Podkonický.

Zlomenú hokejku hodil smerom k novinárom

Podobným štýlom reagoval na skratový moment 30-ročného útočníka aj hokejový expert Ondrej Rusnák.

"Taká vec, navyše v takom zápase, to je neospravedlniteľné. Slovan 50 minút tvrdo pracoval a takáto chyba to úplne znegovala," uviedol Rusnák.

Aj Belluš si zrejme svoju chybu uvedomoval. Frustrácia odchovanca Spišskej Novej Vsi bola po zápase evidentná.

Momentka zo zápasu HC Košice - HC Slovan Bratislava.
Momentka zo zápasu HC Košice - HC Slovan Bratislava. (Autor: TASR – Milan Kapusta)

Pri schádzaní z ľadu v útrobách štadióna zlomil o stenu hokejku. Väčšiu časť z nej hodil smerom k novinárom a kameramanom, ktorí stáli neďaleko šatne Slovana.

Kapitán "belasých" Michal Sersen faul Belluša nevidel. Vyjadril sa však k výkonom arbitrov, ktorí sú od začiatku play off pod paľbou kritiky.

"Bolo tam opäť zopár zvláštnych verdiktov. Všetci sme len ľudia. V prvom rade si to musíme vyhrať sami hráči na ľade," skonštatoval Sersen.

Skvele zvládnutá presilovka

V tretej tretine sa podarilo Košičanom vyrovnať, keď peknú kombináciu v presilovke zakončil útočník Marek Slovák.

"Brankár Slovana bol na opačnej strane, nechal tam odkrytý priestor. Mal som len za úlohu to zdvihnúť nad jeho betón a našťastie to vyšlo. Som rád, že to vyvolalo veľkú eufóriu v hľadisku," povedal Slovák.

Čo vraví na výkony svojho spoluhráča Patrika Rogoňa, ktorý udivuje svojou streleckou produktivitou v semifinále?

"Celú sezónu nemusíš hrať kvázi nič. Pokiaľ sú s tebou trpezliví a vyjde ti play off si hrdina. Dúfam, že si nejaký gól nechal aj na siedmy zápas a spoločne sa prebojujeme do finále," zaželal si Slovák.

Ceman chválil Rogoňa i fanúšikov

Na adresu Rogoňa sa na tlačovej konferencii pochvalne vyjadril aj tréner Dan Ceman.

"Hrá vynikajúcu sériu. Bol excelentný v piatom aj v šiestom zápase. Hrá vyslovene play off hokej. Chodí do priestoru pred bránou a dáva takzvané škaredé góly.

Keď strelil prvý gól, dostali sme sa späť do zápasu, získali sebavedomie a fanúšikov vtiahli do hry. Následne sme čerpali z ich energie," zhodnotil kanadský tréner.

Víťazný gól strelil v 59. minúte Allan McPherson.

Po vyhranom buly a následnej strele od modrej čiary sa najlepšie zorientoval pred bránou hostí. V páde dokázal zdvihnúť puk a prekonať brankára Windsora.

"Mal som aj šťastie, že sa puk odrazil smerom ku mne. Celý tím odohral výborný zápas. Skvele nás podržal brankár Riečický.

Tešíme sa na siedmy zápas série," uviedol McPherson, ktorému bol pripísaný aj záverečný technický gól, keď už hral Slovan bez brankára.

Košičania si po výhre 4:2 v šiestom dueli vynútili siedmy rozhodujúci zápas v Bratislave. Ten je na programe v utorok o 18.30 h.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Skrat Belluša na ľade i v útrobách štadióna. Staňa: V hlave toho veľa nemá