Slafkovský si zahrá proti idolu. Toronto nastúpi s najväčšími hviezdami

Auston Matthews smúti po prehre Toronta v siedmom zápase série prvého kola play off NHL proti Tampe Bay Lightning.
Auston Matthews smúti po prehre Toronta v siedmom zápase série prvého kola play off NHL proti Tampe Bay Lightning. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|12. okt 2022 o 07:17

Montreal Canadiens otvoria sezónu proti Torontu Maple Leafs.

MONTREAL. Dva historicky najúspešnejšie kluby v histórii Národnej hokejovej ligy proti sebe nastúpia v noci zo stredy na štvrtok o 1.00 SEČ v montrealskom Bell Centre. Montreal Canadiens odštartujú ročník proti Torontu Maple Leafs.

Duel bude sledovať aj nadpriemerné množstvo slovenských fanúšikov. Debutovať v NHL bude Juraj Slafkovský, posledná draftová jednotka.

Mal by hrať v treťom útoku so skúsenými Brendanom Gallagherom a Christianom Dvorakom.

Habs budú v zápase outsiderom. Budú čeliť tímu, ktorý patrí medzi najsilnejšie v NHL. Za Toronto navyše nastúpi aj kapitán John Tavares, ktorého účasť bola neistá.

"Cítim sa dobre a teším sa na zajtrajšok. Som nadšený, že budem môcť hrať," povedal pre TSN.

Tavares by mal nastúpiť ako center druhého útoku s Nylanderom a Malginom. V prvom bude stredným útočníkom idol Juraja Slafkovského, najužitočnejší hráč a najlepší strelec poslednej sezóny Auston Matthews. Na krídlach bude mať hviezdneho Mitcha Marnera a kométu poslednej sezóny Michaela Buntinga.

Novinári sa Matthewsa pýtali na dojmy zo Slafkovského. "Vyzerá dobre. Je veľký a silný. Už teraz je z neho solídny hráč," zhodnotil.

Canadiens by mali hrať s prvým útokom v zložení Caufield-Suzuki-Anderson. V druhom nastúpi ako center posila Kirby Dach, na krídlach budú Sean Monahan a Jake Evans.

Jedným zo zdravých náhradníkov bude Jonathan Drouin, kedysi veľký talent kanadského hokeja.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský si zahrá proti idolu. Toronto nastúpi s najväčšími hviezdami