Sledoval kamarátov so Stanley Cupom. Je to ťažké, priznáva bývalá hviezda Floridy

Jonathan Huberdeau v drese Floridy Panthers.
Jonathan Huberdeau v drese Floridy Panthers. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|11. júl 2024 o 07:48

Jeho bývalí spoluhráči vyhrali Stanley Cup, on sa trápi v Calgary.

SUNRISE. Od trejdu Jonathana Huberdeaua do Calgary Flames, v ktorom Florida Panthers získali útočníka Matthewa Tkachuka, už ubehli dva roky.

Pri sumarizovaní posledných sezón bol práve tento krok jedným z kľúčových, prečo Cats vyskladali majstrovské mužstvo. Odkedy prišiel Tkachuk, raz prehrali vo finále, ale na druhý pokus už pozdvihli Stanley Cup.

Huberdeau patril pred odchodom k hviezdam tímu. V Calgary však zatiaľ nenašiel takú hernú pohodu. Dívať sa na bývalých spoluhráčov, ako sa radujú, preňho bolo náročné.

"Bolo ťažké pozerať sa, ako dvíhajú pohár. Povedal som si: Bol som tam desať rokov, keď sme zažívali náročnejšie časy. Ale takto sa v hokeji buduje tím," povedal pre La Presse.

Najväčším úspechom Huberdeaua, trojky draftu 2011, bol postup do druhého kola play-off. Tam však s Cats nevyhral ani zápas.

Hoci ho to mrzí, bývalému tímu s úctou gratuluje. Podľa jeho slov si tento úspech zaslúžili.

"Som za nich šťastný, naozaj pre to makali. Roky som sledoval Barkova, ako tvrdo na sebe pracuje. Platí to aj o Aaronovi Ekbladovi a Samovi Bennettovi. Tkachuk im dobre zapasoval. Majú talent a spojili to s koučom Paulom Mauriceom. Aj som si myslel, že to vyhrajú," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sledoval kamarátov so Stanley Cupom. Je to ťažké, priznáva bývalá hviezda Floridy