Chicago začalo výpredaj, do Toronta poslalo McCabea aj Laffertyho

Sam Lafferty.
Sam Lafferty. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|27. feb 2023 o 20:25

Toronto Maple Leafs musia riešiť komplikácie pod platovým stropom.

TORONTO, CHICAGO. Adresu v severoamerickej Národnej hokejovej lige menia ďalší dvaja ašpiranti na trejd z Chicaga.

Ide o obrancu Jakea McCabea a forvarda Sama Laffertyho. Spolu s podmienečnými voľbami v piatom kole draftu 2024 a 2025 smerujú do Toronta. Chicago získava útočníkov Joeyho Andersona a Pavla Gogoleva, podmienečný výber v prvom kole draftu 2025 a voľbu v druhom kole draftu 2026.

Ak bude Toronto súčasťou draftovej lotérie a tá mu v roku 2025 pridelí na drafte voľbu v prvej desiatke, namiesto tohto výberu pošlú Blackhawks až prvé kolo v roku 2026.

Chicago a Toronto si zároveň rozdelia plat McCabea na polovicu. Poberá štyri milióny dolárov ročne do konca sezóny 2024/25.

Dvadsaťdeväťročný zadák má nakročené k štatisticky najlepšej sezóne svojej kariéry. K dvadsiatim bodom už potrebuje pridať len dva, aby vyrovnal svoje osobné maximum z minulého ročníka.

K skúsenému obrancovi získali "javorové listy" aj Laffertyho. V útoku sa dá využiť na viacerých postoch. Po 51 dueloch má na konte 21 (10+11) bodov.

Akvizície Chicaga také zvučné rozhodne nie sú. Krídelník Gogolev hráva v ECHL, kde v 33 stretnutiach nazbieral výborných 48 (21+27) bodov. Anderson je skôr hráčom do AHL, no v ročníku 2022/23 si zahral už v 14 dueloch v NHL.

Výmena jasne ukázala motiváciu oboch generálnych manažérov. Hawks sa sústredia najmä na draftové voľby, ktoré dostali. Maple Leafs idú naplno za Stanley Cupom, s čím súvisí aj komplikovaná situácia pod platovým stropom. Buď nechajú brankára Matta Murrayho na listine zranených do konca základnej časti, alebo vymenia niekoho z trojice Kerfoot-Engvall-Holl.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chicago začalo výpredaj, do Toronta poslalo McCabea aj Laffertyho