Uchytí sa konečne v NHL? Cítim sa inak, vraví bývalý český supertalent

Filip Zadina.
Filip Zadina. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|3. sep 2023 o 07:27

V San Jose mu sľúbili šancu.

SAN JOSE. Český hokejový útočník Filip Zadina dostane novú šancu v NHL. Jeho pôsobiskom bude v sezóne 2023/24 San Jose.

S tamojšími Sharks sa dohodol na ročnej zmluve v hodnote 1,1 mil. dolárov ako neobmedzene voľný hráč. Jeho kontrakt s Detroitom bol ukončený potom, čo ani jedna zo strán nemala záujem o jeho pokračovanie.

V Red Wings sa totiž nedokázal uchytiť napriek veľkým nádejam, ktoré doňho ako do šestky draftu vkladali. Verí, že nové prostredie mu pomôže presadiť sa.

"Už teraz sa cítim inak, a to tam ešte ani nie som," vyhlásil pre NHL.com. "Teším sa na blížiacu sa sezónu a na boj o miesto v zostave."

Jeho cieľom je zostať zdravý. Práve zraneniam pripisuje veľký podiel na neúspechu v Detroite.

"Keď zostanem zdravý, príde to. Verím, že som dobrý hokejista. Som silný a rýchly. Mám dobrú strelu, dokážem prihrávať. Mám nástroje, ktoré potrebujem, je to už len o tom, aby som zostal zdravý a bavil sa hokejom," tvrdí.

V poslednej sezóne nastúpil do 30 duelov a pripísal si iba 7 (3+4) bodov. Dva zápasy odohral v AHL. Za celú kariéru odohral v NHL 190 zápasov a zaknihoval 68 (28+40) bodov.

Dvadsaťtriročný krídelník z Pardubíc chce poriadnu šancu. Tréner mu ju sľúbil, avšak musí o ňu bojovať.

"Povedal som, že pre šancu urobím čokoľvek a tréner David Quinn mi na to odvetil, že ak preukážem, si ju zaslúžim, tak dostanem šancu, akú som ešte nezažil. Na toto sa veľmi teším," dodáva.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Uchytí sa konečne v NHL? Cítim sa inak, vraví bývalý český supertalent