Hrá v najťažších minútach. Dallas si upísal stavebný kameň defenzívy

Esa Lindell.
Esa Lindell. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|18. sep 2024 o 07:30

V Texase ostáva dvojica bekov.

DALLAS. Manažment Dallasu oznámil v utorok podpisy zmlúv s dvojicou obrancov.

Fín Esa Lindell podpísal nový päťročný kontrakt v hodnote 26,25 milióna dolárov, teda 5,25 mil. dolárov ročne. V texaskom klube NHL by mal zotrvať až do skončenia sezóny 2029/2030.

Lindell odohral v uplynulom ročníku za Dallas všetkých 82 zápasov základnej časti s bilanciou päť gólov a 26 asistencií.

"Hviezdy" si ho vybrali v 3. kole draftu v roku 2012. Celkovo absolvoval fínsky zadák v prestížnej súťaži 604 duelov, v ktorých zaznamenal 191 bodov (49+142).

"Esa je pevnou súčasťou našej defenzívy a stal sa hráčom, na ktorého sa dá spoľahnúť vo všetkých situáciách. Je osvedčeným hráčom, ktorý nastupuje v najťažších minútach a plní najťažšie defenzívne úlohy. Tešíme sa, že sa stal súčasťou nášho defenzívneho jadra na ďalších päť sezón," vyjadril sa o ňom generálny manažér Jim Nill.

Na predĺžení zmluvy sa dohodol aj s 23-ročným americkým bekom Thomasom Harleym.

Ten zažil prelomovú sezónu. So 47 (15+32) bodmi v 79 dueloch bol druhým najproduktívnejším bekom Dallasu. Vyslúžil si dvojročný kontrakt v celkovej hodnote 8 miliónov dolárov.

"Thomas je jedným z najlepších mladých obrancov v lige. Jeho výkony v minulej sezóne boli dôkazom toho, ako pracoval na ľade aj mimo neho, aby sa stal lepším hráčom. Tešíme sa na jeho ďalší rast a na to, že nám pomôže zastabilizovať našu modrú čiaru na mnoho ďalších rokov," vyhlásil Nill.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hrá v najťažších minútach. Dallas si upísal stavebný kameň defenzívy