Vancouver získal lídra Calgary, musel sa vzdať hráčov i draftových volieb

Elias Lindholm.
Elias Lindholm. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|1. feb 2024 o 07:10

Calgary dostalo od Vancouveru aj voľbu v prvom kole draftu.

VANCOUVER, CALGARY. Hokejový klub z NHL Vancouver Canucks ohlásil veľkú výmenu. Získal skúseného lídra Calgary Flames.

Posilní ich Elias Lindholm. Za švédskeho centra sa museli vzdať Andreja Kuzmenka, Huntera Brzustewicza, Joniho Jurma, voľby v prvom kole draftu 2024 a podmienečnej voľby vo štvrtom kole draftu 2024.

Lindholm je druhou posilou "kosatiek" prichádzajúcou z Calgary v krátkom čase. Nedávno z tohto klubu získali obrancu Nikitu Zadorova.

Dvadsaťdeväťročný forvard zaknihoval v prebiehajúcom ročníku 32 (9+23) bodov v 49 zápasoch. Ide o spoľahlivého two-way hráča a lídra kabíny, v Alberte bol asistentom kapitána.

Je zjavné, že Canucks definitívne cielia na čo najväčší úspech v play-off. Medzi vedením a Lindholmom totiž neprebehli žiadne diskusie o predĺžení kontraktu, ktorý sa mu končí po tejto sezóne.

Veterán už v NHL odohral 792 stretnutí, v ktorých zaznamenal 545 (212+333) bodov. Jeho sezónnym maximom je 82 bodov z ročníka 2021/22.

"Preberali sme to z každej strany, snažili sme sa uskutočniť obchod, ktorý by vyhovoval obom stranám. Až dnes sme sa dostali k finálnemu riešeniu. Pozrel som sa na ponuky ostatných záujemcov a táto mi dávala najväčší zmysel," poodhalil pozadie prestupu generálny manažér Calgary Craig Conroy.

Andrej Kuzmenko.
Andrej Kuzmenko. (Autor: TASR/AP)

Pre svoj tím získal Andreja Kuzmenka, ktorý v NHL pôsobí od minulej sezóny. Tento rok zažíva útlm, v 43 dueloch si pripísal 21 (8+13) bodov.

Obranca Hunter Brzustewicz je prospektom z tretieho kola draftu 2023. Aktuálne je spoluhráčom Filipa Mešára v Kitcheneri v OHL.

V NHL zatiaľ ešte nehral ani Joni Jurmo. Obranca z fínskej Liigy si dokonca ešte nikdy nezahral v zámorí a je pravdepodobne najmenším artiklom vo výmene.

Pre Flames má veľkú hodnotu aj voľba v prvom kole draftu. Keďže pre trejdy z minulosti môžu prísť o vlastnú voľbu v prvom kole draftu, takto si zaistili istotu, že si budú vyberať z 32 najväčších talentov budúceho draftu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vancouver získal lídra Calgary, musel sa vzdať hráčov i draftových volieb